De ce îl aleg pe Barna, nu pe Orban

Oana Stanciulescu |
Data publicării:

Liviu Dragnea vrea să arate Europei cine e jupânul în România. Vrea să demonstreze că dacă el vrea ca România să fie antieuropeană, se rezolvă.

Din păcate, PNL nu a avut inteligența să înțeleagă miza acestui referendum. Ludovic Orban crede că dacă un sondaj intern arată că un procent însemnat din electoratul lor votează Da la referendum trebuie să se ia de mână cu Liviu Dragnea și să recurgă la aceleași argumente.

Aflăm cu surpindere de la domnul Ludovic Orban că sunt 14 sau 15 țări în UE unde căsătoria între persoane de același sens este interzisă prin Constituție. Din păcate pentru președintele PNL, este o minciună. Sau manipulare, sau poate neștiință. Sunt cinci țări, și hai să le ghicim care sunt acestea. Da, ați ghicit - Bulgaria, Letonia, Lituania, Polonia, Slovacia. Spre deosebire de cele cinci, țările din vestul Europei au prevăzut în legislaţie drepturi egale pentru cupluri formate şi din parteneri de acelaşi sex.

Domnul Orban avea obligația ca președinte al PNL să asigure o campanie de informare corectă, nu să pună umărul la dezinformare. Indiferent dacă participa sau nu la vot, indiferent cum vota. Avea datoria să ofere informați corecte electoratului, nu minciuni. Domnul Orban mai spune că este o minciună sfruntată și speculația cu Rusia, fără însă să explice de ce. Care sunt argumentele.

“În ceea ce mă priveşte, voi participa la vot în calitate de cetăţean responsabil şi mi se pare normal ca românii, indiferent de opinie pe care o au, să îşi exprime acest punct de vedere.(…) Au fost 3 milioane de români care au semnat această iniţiativă. A doua teză, că ar fi o iniţiativă anti-UE, este o mare bazaconie, pentru că în UE există la ora actuală 14 sau 15 ţări în care nu este permisă căsătoria între persoane de acelaşi sex şi care definesc, fie în Constituţie, fie în legislaţie, definiţia căsătoriei ca fiind legătura între un bărbat şi o femeie. Deci nu este ceva antieuropean, este o chestiune în care cetăţenii fiecărui stat decid cum vor să definească căsătoria. Mai e o teză, aceea că cei care votează în favoarea familiei, ar face un serviciu Rusiei, sau că ar înclina România spre Rusia. Şi asta este o minciună gogonată, fără nicio legătură cu realitatea. Eu respect dreptul fiecărui cetăţean de a trăi aşa cum îşi doreşte, de a avea propria orientare. Acest referendum nu duce la restrângerea vreunui drept, ci duce la o definiţie ca rezultat, în Codul Civil, o definiţie a căsătoriei. Efectul concret al acestei modificări este acela că dacă, în viitor, va exista o altă tentativă de a defini altfel căsătoria, va fi necesar un nou referendum pentru revizuirea Constituţiei", a spus Ludovic Orban.

Liderul USR, Dan Barna, este singurul șef de partid care are un discurs civilizat pe aceasă temă și pare să înțeleagă care este miza pe termen lung a acestui demers.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel