De ce era Dragnea negru de supărare

Oana Stanciulescu |
Data actualizării: | Data publicării:

Bucuria lui Dragnea nu a durat decât o noapte. Sau două.

În primul rând, Liviu Dragnea nu se simte în siguranță când o știe pe Laura Codruța Kovesi la câteva străzi distanță de PSD. Distanța mică dintre sediul PSD și Parchetul General îi dă dureri de cap lui Liviu Dragnea.

De aceea, un articol al OUG era cu dedicație pentru Kovesi. De altfel, Tudorel Toader nu și-a putut ascunde bucuria când a anunțat la Antena 3 că a urcat-o pe Kovesi în trenul de Sibiu. Numai că astăzi, a coborât-o CSM.

Iar ministrul Justiției, prezent la CSM, nu a putut face nimic. Doar o vizită urgentă la Camera Deputaților, să-l anunțe personal pe marele președinte Liviu Dragnea că Kovesi nu pleacă de la Parchetul General.

O altă mare problemă a lui Dragnea, transformată într-un articol din OUG, o privește pe procurarea de caz din dosarul Tel Drum. Că nici aici lucrurile nu sunt roze pentru Dragnea reiese și din declarația de după întîlnirea cu Toader:„Nu mă interesează dacă rămâne sau nu în DNA acel procuror. E o manipulare. Nu cred că pleacă. Deci nu mă interesează. Fiecare e liber să atace această ordonanță”.

Potrivit ordonanței adoptate luni de Guvern, pentru a lucra în Parchetul General, DNA și DIICOT, procurorii trebuie să aibă o vechime de 10 ani, nu de 8 ani cum reglementa legea adoptată recent de Parlament. De asemenea, în cazul DNA, procurorii trebuie să susțină un concurs, în fața CSM, nu un interviu ca până acum. Procuroarea Alexandra Lăncrănjan, care instrumentează dosarul Tel Drum are o vechime de 8 ani și a fost angajată la DNA în urma unui interviu.

Astăzi, CSM a decis să RECOMANDE ca prevederile ordonanței lui Tudorel Toader să nu se aplice retroactiv. Această decizie nu se aplică însă procurorilor delegaţi.

Așadar, este posibil ca Dragnea să rămână pe cap și cu Kovesi și cu Lăncrănjan?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel