Cum vrea Liviu Dragnea să scape de pușcărie întorcându-ne în comunism

Oana Stanciulescu |
Data publicării:

Președintele Camerei Deputaților face tot ce poate să nu ajungă după gratii. E mai puțin important că se numește Liviu Dragnea. Putea să se numească oricum. Dacă folosește majoritatea parlamentară să facă legi în propriul interes nu mai are nicoo legătură cu democrația, ci cu un regim autocratic sau dictatorial.  

Lucrurile sunt simple, planul lor bine pus la punct. Deznodământul previzibil.

Liviu Dragnea are o condamnare definitivă cu suspendare în dosarul Referendumului și așteaptă alta în dosarul Bombonica. Având deja o condamanre cu suspendare, automat următoarea condamnare va fi cu executare. Singura șansă să nu ia închisoare cu executare este să facă dispărută prima condamnare. Și chiar de acest lucru se ocupă, în acest moment, supușii săi prin modificarea Codului Penal și Codului de procedură penală. ( sigur că nu putem lua în calcul declarația lui Dragnea că nu știe nimic desre aceste modificări, nu a vorbit cu Iordache și nici nu s-a decis dacă va dori să beneficieze de noile coduri. De aici putem însă să observăm certitudinea că modificările sunt ca și votate. Probabil e o chestiune de zile).

„În caz de împiedicare a vreunuia dintre membrii completului de judecată de a semna, cauza se repune pe rol şi se reiau dezbaterile.“

 Așa arată una dintre modificările de care va beneficia Dragnea. Adică, dacă un judecător se pensionează sau se mută la altă instanţă înainte de semnarea hotărârii( cazul lui Dragnea în dosarul Referendumului), procesul se reia de la capăt. Adică dispare prima condamnare. În acest caz, a doua condamnare pe care o așteaptă poate fi cu suspendare. Și poate să o ia de la zero.

Când tratezi o țară întreagă ca pe Viorica Dăncilă înseamnă că nu dai doi bani pe cei care te-au făcut dintr-un amărăștean, mare lider politic. Tupeu fantastic și bătaie de joc. Sau poate în lipsa unei reacții din partea românilor ( oriunde s-ar afla) este o reacție îndreptățită. Înapoi în comunism? Numai de noi depinde!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel