Cum te urmărește Viorica Dăncilă și în vacanță

Oana Stanciulescu |
Data publicării:

Mă pregătesc să plec în vacanță foarte entuziasmată că ies din România pentru câteva zile să-mi încarc bateriile, să respir, să uit de mizeria din țară.

Taximetristul care ne duce la aeroport mă ia la întrebări din prima:

-        Păi ce faceți, doamnă, credeți că e nimerit să plecați din țară tocmai acum?

-        Mă întorc până pe 10 august, spun eu timid.

-        E bine așa, spune oarecum mulțumit de răspuns taximetristul nostru care se dovedește multe clase peste mulți, foarte mulți demnitari .

-        Sunteți foarte deștept, apuc să spun după o jumătate de oră în care îi turuie gura – despre economie, politică, prevenție etc.

-        Ce să fac, doamnă. Am prostul obicei să citesc. Îmi place, recunosc.

Taximetristul nostru are toată familia, dar toată, plecată în străinătate – prin toată lumea – de la frați și surori, la cumătri, cumnați, fini, nași. Toți, dar absolut toți. Și niciunul nu mai vrea să se întoarcă în țară. Au vrut la un moment dat, unii s-au și întors, dar n-au mai rezistat aici și au plecat. De data asta, definitiv. Toți nepoții lui sunt născuți în străinătate. Doar el a mai rămas pe aici și cei doi copii ai lui, dar care probabil se vor duce după verișori. Își amintește de o discuție cu cumnatul din Italia, care a rămas fără casă în urma cutremurului, iar banca s-a oferit să-l păsuiască 3 ani cu ratele pentru că a fost bun platnic. Se amuză copios că habar nu avea ce e ălă ROBOR sau alte cuvinte SF despre care el poate vorbi până dimineața.

În toată această nebunie, are și un plan pentru pensie – va călători, va face ocolul lumii - și va sta câte o lună la fiecare rudă. Iar asta îi aduce un zâmbet pe față. Cu acest plan în cap  poate să reziste până la pensie, pentru că nici nu mai are mult.

La aeroport, totul a decurs normal, doar că cei 50-60 de pasageri erau întrebați pe rând, atunci când intrau în avion, dacă merg la Preveza. Fiecare confirma că da, sunt în avionul care îi duce la Preveza. Iată o nouă regulă în avioanele din România – după ce treci prin filtre, prezinți de mai multe ori biletul, ajungi la poarta indicată pe bilet, mai e nevoie de o confirmare ca nu care cumva să greșești rata. Oare, noua regulă a fost introdusă după ce primul ministru Viorica Dăncilă n-a știut în ce oraș și ce țară se află? Este foarte posibil. Stewardesa n-a vrut să confirme această supoziție.

În Parga revin pentru a doua oară nu doar pentru frumusețea locului, ci pentru normalitatea lui. Silicoanele, botoxul și fițele apar doar la aeroportul din Preveza să se întoarcă în România. În rest, cei mai normali oameni de pe planetă și-au dat întâlnire aici. E adevărat, mai mulți români decât anul trecut, pe care îi auzi de la distanță amuzându-se de ceva ce are legătură cu politica. Dăncilă, Dăncilă, se poate auzi răzbâtând din grupurile răzlețe de conaționali.

Pe plajă a mai răzbătut doar faptul că un secretar de stat vorbea la București despre faptul că este mândru de Maniu și Brătianu și vrea să le mulțumească cu niște tricoaie. Nimeni nu și-a pus problema demisiei din simplul motiv că nu are cine să ia această decizie atâta timp cât șefa lui vorbește la fel.

M-am felicitat de mai multe ori în acest timp că nu am avut roaming pe niciunul dintre telefoane.

Iar ca o concluzie - taximetristul nostru ne-a demonstrat că de foarte multe ori poți învăța multe de la cine nu te aștepți. Dacă vreți să-l cunoașteți, vă puteți întâlni cu el pe 10 august în Piața Victoriei unde își va reprezenta familia pribegită pe te miri unde.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel