EXCLUSIV  Criminalul trebuia să fie în PUȘCĂRIE de mult. 5 întrebări pe care nu le-a pus nimeni în cazul Caracal

Gabriel Nuță-Stoica |
Data actualizării: | Data publicării:

Gheorghe Dincă trebuia să fie în spatele gratiilor de mult. Moartea tragică a Alexandrei putea fi evitată cu un minim efort polițienesc și cu puțin interes pentru comunitate și pentru oamenii în slujba cărora sunt. 

Tragedia de la Caracal ne-a arătat, fără doar și poate, putrefacția din interiorul instituțiilor statului. Însă, în toiul discuțiilor despre proceduri, procurori și echipamente scumpe, sunt 5 aspecte ignorate de toată lumea și care, luate în considerare la timpul lor, puteau duce la arestarea lui Gheorghe Dincă încă de acum 4 luni.

Alexandra și Luiza puteau fi astăzi în viață

 

1. Se confirmă interdicția de a călca pe teritoriul Italiei?

O știre publicată de Mediafax și preluată de o bună parte a presei ne spune că Dincă a fost plecat în Italia, de unde s-a întors cu coada între picioare. Ba mai mult, unul din vecinii bărbatului a precizat că autorul oribilei crime avea interdicție de a se întoarce în această țară, după ce a încercat să abuzeze sexual o minoră.

2. Figura Gheorghe Dincă în baza de date a Poliției?

În mod normal, atunci când se deschide un dosar pe numele unui român în Italia, această informație este transmisă și autorităților din România. Dacă polițiștii români aveau informații despre motivul "expulzării" lui Gheorghe Dincă din Italia, atunci este foarte GRAV. Este foarte GRAV că polițiștii nu știau ce fel de om locuiește în spatele gardului roșu. Este foarte grav că timp de trei luni, atât cât a declarat monstrul că a ținut-o în viață pe Luiza, polițiștii dezumanizați din Caracal nu au ajuns la casa din Strada Craiovei, nr. 136.

3. A existat o comunicare/informare între autoritățile italiene și cele românești?

Una din întrebările cheie din acest caz se referă la comunicarea dintre autoritățile italiene și cele românești. Dacă polițiștii italieni au notificat în vreun fel autoritățile române, de ce nu au fost utilizate aceste informații pentru salvarea celor două fete?
Dacă nu a existat o astfel de notificare, trebuie văzut de ce și ce se poate face pentru a stabili o "punte" de comunicare între forțele de ordine din cele două țări din U.E.

4. Dacă figura într-o bază de date, cât de greu le era polițiștilor să verifice toți suspecții cu antecendente pe o arie de 4 kilometri?

Alexandra a sunat la 112, un apel pe care îl credea salvator. Dincolo de proceduri complicate și instituții, polițiștii au avut un perimetru de 4 kilometri în care trebuiau efectuate căutările.
Dacă polițiștii români cunoșteau trecutul violent al lui Gheorghe Dincă și nu au făcut legătura cu dispariția Luizei, a Alexandrei și a cine știe câte altor fete din zonă, este... IMPARDONABIL!

5. Ignoranța autorităților în cazul Luizei a omorât-o pe Alexandra?

Alexandra Măceșanu nu a murit joi, ci a fost ucisă de un sistem olog și ineficient cu multe luni în urmă. Atunci când dispariția Luizei a fost ignorată de autorități.

Strigătele de ajutor ale copiilor noștri sunt mai curajose decât acțiunile unui sistem bolnav.

 

 

*acest articol reprezintă o opinie

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel