Cetățeanul, erou în anul CENTENARULUI!

Oana Stanciulescu |
Data publicării:

Așteptările pentru 2018, un an special pentru români, erau imense în urmă cu 12 luni. Să vezi ce se va face ( impersonal, desigur) de Centenar! O să fie ceva deosebit, grande, ca pentru Centenar! Am spus încă de atunci că singurul lucru pe care o să-l facă instituțiile statului o să fie spectacole, mese cu mâncare, băutură și niște hore. Niciun proiect major sau o atitudine a politicienielor care să fie demnă, să se ridice la nivelul acestui an.

În schimb, cetățenii români, oriunde s-au aflat, au reușit să fie exact ce au fost strămoșii lor în urmă cu 100 de ani – patrioți, determinați, fără frică. Este adevărat că nu toți, doar o parte dintre români, doar cei care nu au bătut palma cu diavolul.

În anul Centenarului, cetățenii simpli au fost cei care au stat mii de ore în stradă, pe ger sau caniculă, pentru viitorul lor și al copiilor lor. Au fost cei care au bătut mii de km pentru a veni la acasă să atragă atenția asupra derapajelor, care și-au pus slujbele în pericol, care au renuțat la concedii pentru țara lor.

Cetățenii români care vor ca țara în care trăiesc sau vor să se întoarcă să fie liberă, europeană, prosperă și democractică.  Despre ei este vorba astăzi, de 1 decembrie, de ziua națională a României.

Ei sunt cei care au salvat anul Centenarului, ei sunt eroii neștiuți ai Centanarului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel