EXCLUSIV  Ce nu știați despre ciorba pe care o mâncați. Români, v-ați gândit la asta?

StiriDiaspora Team |
Data actualizării: | Data publicării:
ciorbă
ciorbă

Când ați mâncat ciorbă ultima dată? Probabil nu faceți un eveniment din asta și totuși...

Poza pe care am ales-o pentru articol nu am selectat-o întâmplător. În timp ce scrollam pe Facebook, o prietenă din liceu a publicat-o alături de un steag al României. Fata are cam 30 de ani și de vreo doi ani a plecat în străinătate. Acum a venit în România. Și nu și-a pus poze din vacanțe sau selfiuri în oglindă, ci o ciorbă ca la mama acasă servită dintr-un bol cu motive tradiționale.

În ciorba aceea mi s-a părut că s-a adunat tot dorul pe care l-a strâns printre străini. În goana vieții, noi, românii rămași în țară, nu mai punem preț pe lucrurile simple pentru că ne sunt la îndemână, lucrurile simple care ne bucură sufletul. Dincolo de ciorba din poza asta este mult dor de România, lacrimi, tristețe, un gol în stomac când te pupă mama pe obraz și știi că trebuie să pleci pentru încă jumătate de ani și multe borcane de zacuscă trimise peste mări și țări. Românii din diaspora nu vor să uite gustul de acasă, chiar dacă aici, în țara lor, parcă nimeni nu îi mai vrea...

Poza pe care am ales-o spune o poveste. Este povestea tuturor tinerilor români din diaspora care, după o zi grea de muncă, se gândesc la ei acasă, la mama care făcea ciorbă și al cărui gust îl vor mai simți de Paște sau Crăciun. 

Aș încheia cu câteva rânduri din interviul pe care Iosif Alexandru Ionuț, tânăr din diaspora, l-a acordat pentru colegii mei: ”Uneori, mama se roagă de mine să vin acasă și își face griji pentru că sunt singur. Mă doare și mai rău acest lucru știind că este bolnava cu inima. Încerc să compensez cu cadouri, dar timpul nu se cumpără”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel