Ce "lucruri bune" a făcut Dăncilă în SUA. O spune un subaltern de la Palatul Victoria

Oana Stanciulescu |
Data publicării:

Vizita președintelui Klaus Iohannis în SUA i-a pus pe jar pe liderii politici aflați la putere în România, în frunte cu premierul Viorica Dăncilă. 

Dacă n-ar fi de plâns, sigur ar trebui să râdem în hohote, ca la o comedie bună. Doar că nu e nici comedie, și nici atât nu este o comedie bună. Pentru așa ceva îți trebuie un scenarist talentat, un regizor bun și actori străluciți. Iar noi îi avem pe Dăncilă, escorta domniei sale, PSD, și niște consultanți politici, care uneori au niște idei nu doar puerile, ci de-a dreptul caraghioase.

Vizita președintelui Iohannis i-a produs o suferință de neimaginat șefei PSD Viorica Dăncilă încât a împins-o la declarații a la Bulă. Zice doamna Dăncilă că președintele Iohannis trebuie să se întorcă în țară cu ceva concret ( probabil că a rămas cu nostalgia pungii cu făină și zahăr din campaniile de la Videle - singurul lucru concret din promisiunile de campanie). Le-a dat ordin să spună aceeași prostie și subalternilor din guvern și din partid.

Ultimul pe care l-am auzit vorbind despre asta a fost ministrul Culturii Daniel Breaz, ministru interimar și la Educație, adică două portofolii în care i-ar sta bine unui intelectual de marcă, care gândește și vorbește în consecință. Și de preferat cu capul lui, nu al consultanților sau al lui Dăncilă. În mod logic, dacă se întâmplă acest lucru, este pierdut. Ceea ce s-a și întâmplat la emisiunea lui Tudor Mușat de la B1 cu ministrul cu pricina.  Domnia sa spunea ritos că președintele României a mers pe banii poporului în SUA, ca și când nu este reprezentantul statului român, ci un ins venit de pe stradă care a băgat mâna în buzunrul poporului.

În virtutea acestui fapt, ministrul îi cerea președintelui țării să se întorcă, cum altfel, cu ceva concret pentru popor. Atunci când l-am întrebat ce a făcut Viorica Dăncilă în SUA, în primăvara acestui an, când a stat cu 500 de euro pe noapte, la hotelul lui Trump, domnul ministru țipa că dezinformăm telespectatorii, dând dovadă de lipsa unei reacții civilizate la o dezvăluire făcută de jurnaliștii americani, care au publicat chiar și fotografii din holul hotelului cu Viorica Dăncilă și suita.

Iar la întrebarea pe care am repetat-o de mai multe ori, obsesiv, ce a făcu Dăncilă pentru popor în cele câteva zile în care s-a lăfăit într-unul dintre cele mai scumpe hoteluri, a răspuns că "a făcut numai lucruri bune" pentru popor. Din păcate, domnul ministru nu a știut să spună nici măcar un singur lucru bun pentru popor pe care l-ar fi făcut Viorica Dăncilă în SUA. Doar că s-a dat importantă și a spus că a decis ea pe loc mutarea ambasadeii României din Israel, ceea ce a făcut ca următoarele luni să fie extrem de tensionate pentru România, pe plan extern, cu efecte imediate - România a pierdut locul de membru nepermanent în Consiliul de Securitate al Organizației Națiunilor Unite, pentru intervalul 2020-2021, regele Iordaniei și-a amânat vizita etc.

Să faci politică internă, ca pe Dâmbovița, hai că mai merge atâta vreme cât au fost votați de popor. Dar să ai pretenții că ai avea habar de politica internațională arată cât de jos poate să coboare cineva ștacheta politică pentru niște voturi. Nu știu unde era doamna Dăncilă când s-a făcut bugetul, de nu apare în poză, dar cred că acolo trebuie să se întoarcă. Și cât mai rapid.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel