Ce a uitat Gabriela Firea să spună în clipul de promovare a Bucureștiului

Oana Stanciulescu |
Data publicării:
captura video
captura video
Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a postat pe Facebook un clip realizat de #ArtFocusInternational despre București în care suntem îndemnați să ne îndrăgostim de oraș. Jurnalista Oana Stănciulescu consideră că din acest clip, despre costul căruia nu știm încă nimic, lipsesc câteva informații esențiale.
 

"Gabriela Firea ne îndeamnă să ne îndrăgostim de București și ne dă și câteva motive -  este un oraș frumos, viu, surprinzător și cald, în care istoria se împletește armonios cu timpurile moderne. Un oraș care vibrează, care zâmbește, care te îmbie să-i afli secretele și în care îți place să trăiești, o zi sau toată viața. Foarte frumos! Unii dintre noi ne-am îndrăgostit de București cu multe decenii în urmă și știm exact care este valoarea lui. Doar că în timp, la tot ce știam despre Bucureștiul postdecembrist, s-au adăugat următoarele  - iarna riști să îngheți în apartamentele din București și să te speli cu apă rece chiar dacă tu ți-ai plătit toate taxele și impozitele, care nu sunt nici mici, nici puține. Banii însă pe care locuitorii Bucureștiului îi dau administrației sunt gestionați și cheltuiți prost - în ultimii 4 ani s-au aruncat sute de milioane de euro pe spectacole, concerte, târguri, în loc să se schimbe rețeaua de termoficare a orașului. S-au cumpărat autobuze din Turcia, deși nu s-a făcut absolut nimic pentru fluidizarea traficului, se vor cumpăra tramvaie, tot din Turcia, deși șinele de tramvai sunt vechi și ieșite din uz.

Dacă Doamne ferește ajungi în București cu un copil bolnav de cancer, te poți îndrăgosti de oraș, dar trebuie să știți că nu există până acum un spital modern pentru tratarea copiilor bolnavi de acestă boală oribilă. Sigur, și dacă ești adult și pățești ceva în București, riști să te ardă un doctor pe masa de operații. Dacă ai scăpat din spital și de pe șoselele Capitalei și patriei, și vrei să te plimbi în Cișmigiu, să nu faceți imprudența să călcați pe iabă pentru că un gardian va apărea din boscheți și vă va amenda. În rest, clipul este frumos, dar Capitala a avut ghinionul ca multe decenii a încăput pe mâna cui nu trebuie", a spus jurnalista Oana Stănciulescu pentru STIRIDISPORA.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel