SINGURA variantă a guvernului ORBAN pentru a supraviețui!

Oana Stanciulescu |
Data publicării:

Premierul Ludovic Orban a anunțat că Executivul își va angaja răspunderea pe Legea Bugetului, acest lucru fiind o premieră. Jurnalista Oana Stănciulescu consideră că guvernul Orban nu avea altă soluție.

"Chiar dacă este o măsură fără precedent, guvernul Orban nu avea altă soluție. Să ne reamintim ce s-a întâmplat cu bugetul 2019, votat în primăvară, cu o întârziere considerabilă.

În primul rând, chiar Liviu Dragne, președintele PSD și șeful premierului Dăncilă de atunci a fost primul care a depus amendamente la bugetul pe care tot el l-a făcut. Câteva luni mai târziu am aflat cu toții de la doamna Dăncilă că pe ea nu a solicitat-o nimeni în calitatea de prim ministru. De altfel, echipa de comunicare a lui Liviu Dragnea a publicat o fotografie cu mia mulți inși în jurul unei mese, cu Dragnea și Darius Vâlcov în prim plan, pentru a demonstra cum stau liderii PSD și muncesc la împărțirea banilor. Despre doamna Dăncilă, care lipsea din poză, s-a spus în glumă pe rețelele de socializare că era la bucătărie să facă o cafeluță.

După tot acest spectacol, Dragnea a depus mai multe amendamente la bugetul pe care tot el l-a făcut, printre care și pentru vitamina D.

Apoi, PMP a depus 2500 de amendamente, USR 200, și celelelate partide ale câteva sute. 

Dacă bugetul pentru anul 2020 ar fi ajuns în dezbatere parlamentară, așa cum este, de altfel, normal, atunci deficitul bugetar de 3, 6 % ar fi sărit în aer, iar România, nu guvernul Orban, ar fi avut de suportat consecințele, nu ușoare ale acestui derapaj.

Situația ar fi fost alta dacă PNL ar fi avut majoritatea în comisii și cele două camere.

După angajarea răspunderii, opoziția are la dispoziție 3 zile pentru a depune moțiune de cenzură împotriva guvernului Orban, însă puțin probabil să se petreacă acest lucru", a spus jurnalista Oana Stănciulescu pentru STIRIDIASPORA.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel