Oana Stănciulescu: Lucrurile nu pot rămâne așa. Cineva trebuie să plătească

StiriDiaspora Team |
Data publicării:
Rareș Bogdan
Rareș Bogdan

Agenția Agerpres a furnizat, la cererea poliției lui Carmen Dan, toate filmările și fotografiile cu manifestanții din 10 august. Dezvăluirea a fost făcută de jurnalistul Cătălin Tolontan în Libertatea.

Nu există până în acest moment nicio reacție de la ministerul de Interne sau de la Poliție, lucru inacceptabil, consideră ziarista Oana Stănciulescu.

"Am aflat zilele trecute cu stupoare că pe 11 august 2018, la o zi după mitingul Diasporei împotriva Guvernului PSD-ALDE, poliția lui Carmen Dan a cerut unei instituții media imaginile cu protestarii, pentru a se îndrepta împotriva lor. Stupoarea este și mai mare că Agerpres a acceptat, trădând astfel interesul public și punându-se în slujba unei instituții ale statului. Poliția a cerut, iar Agerpres a dat fără nicio ezitare, toate filmările și fotografiile cu protestatarii de pe 10 august. Fără niciun mandat de la vreun judecător sau ordonanță de la procuror. Acest lucru este inacceptabil pentru o instituție de presă, care și-a trădat astfel menirea, dar și pentru o instituție publică a statului, chiar și una represivă, care a procedat ca într-o veritabilă dictatură. Știrea a trecut aproape neobservată. Nici politicienii, nici ONG-urile nu au tratat subiectul cu seriozitate. Despre faptul că nu există o reacție oficilă de la ministerul de Interne sau Poliție, evident că nu mai miră pe nimeni, dar asta nu schimbă faptul că este inacceptabil să se petreacă așa ceva într-o țară europeană. Lucrurile nu pot rămâne așa. Cineva trebuie să plătească",a spus Oana Stănciulescu pentru stiridiaspora.

Potrivit ziarului Libertatea, șeful departamentului video de la Agerpres, Sergiu Olteanu, s-a opus ca imaginile să fie trimise poliției, însă directorul a acceptat, părându-i-se un lucru firesc. La câteva luni după ce această cerere a fost satisfăcută, Claudia Nicolae, consiliera lui Carmen Dan, a devenit director general al Agerpres, funcție pe care o ocupă și astăzi, mai anunță Libertatea.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel