A trecut votul prin corespondenţă. Hai sictir, Diaspora!

Echipa Stiri Diaspora / 28 oct 2015 Salveaza PDF Comentarii
Mai multe persoane aprind lumanari in memoria victimelor incendiului de la clubul COLECTIV din Bucuresti, in Piata Victoriei din Timisoara, duminica, 1 noiembrie 2015.
Mai multe persoane aprind lumanari in memoria victimelor incendiului de la clubul COLECTIV din Bucuresti, in Piata Victoriei din Timisoara, duminica, 1 noiembrie 2015.
Astăzi Constituţia României a fost terfelită şi siluită cu acordul PSD şi PNL. UDMR a avut decenţa de a pleca din sală.

 

Astăzi a trecut de plenul Camerei Deputaţilor proiectul de lege al votului prin corespondenţă. Victorie pentru parlamentarii români, deziluzie pentru diaspora. Ne vom alege doar viitorii parlamentari care vor reprezenta comunităţile de români din afara graniţelor. Şi atât. Despre preşedinte sau europarlamentari data viitoare. Când o fi aceasta.


Pe scurt nu vor mai exista cozi interminabile la secţiile de votare de la ambasade, consulate diplomatice sau unde se mai infiinţau cu acordul autorităţilor din ţara respectivă secţii de vot. Pentru moment!

 

Ce nu au înţeles aceşti politicieni de Dâmboviţa este că un lucru început are şi un sfârşit. Nu lăsa pe mâine ce poţi face astăzi. Dar cine mai ţine minte de această zicală. Peste ani, se vor întâlni din nou, vor analiza şi vor dezbate, se vor căi şi vor plânge de dragul diasporei, se vor cere la televizor pentru a-şi spune crezul politic şi a anunţa completarea legii astfel încât nimeni să nu mai fie bătut de jandarmi în Spania, Italia sau Franţa, chemați tot de reprezentanţii statului român pentru că nişte oameni, români plecaţi pe alte meleaguri îşi cer dreptul legal şi constituţional de a vota.


Astăzi Constituţia României a fost terfelită şi siluită cu acordul PSD şi PNL. UDMR a avut decenţa de a pleca din sală, dar ei au un alt interes şi crez politic. Nu ne mai rămâne decât să aşteptăm şi când vor binevoi aceşti demnitari ai statului român să mai schimbe ceva doar să-i privim cu dispreţ sau compasiune. Fiecare e liber să-i judece.        

 

Un editorial de Marius Dobrescu. 

Get it on App Store Get it on Google Play

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

diaspora.n-nxt.23