Victor Costache a preluat mandatul de ministru al Sănătății. Promite că se va lupta pentru a obține mai mulți bani pentru sănătate

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Sănătatea este un domeniu „de interes național, într-o situație veșnic precară”, și reprezintă „un domeniu prioritar pentru Guvernul Orban”, a afirmat, în această dimineață, în prima sa conferință de presă la Ministerul Sănătății, Victor Costache, noul ministru. La prima conferință de presă a lui Victor Costache în calitate de ministru al Sănătății participă și premierul Ludovic Orban și vicepremierul Raluca Turcan.

El a anunțat că una dintre prioritățile sale, în acest moment, sunt organizarea examenului de rezidențiat pe data de 8 decembrie. Victor Costache promite că se va lupta pentru a obține mai mulți bani pentru sănătate, iar unul dintre primele lucruri pe care le va face în calitate de ministru va fi să verifice care este stadiul spitalelor regionale.

„Pe parcursul acestui mandat, care va fi unul destul de scurt, vom încerca să prioritizăm acțiunile principale în domeniul sanitar, să prioritizăm câteva direcții principale", spune noul ministru al Sănătății.

Potrivit lui Victor Costache, „examenul de rezidențiat trebuie să aibă loc pe 8 decembrie, nu vrem să creăm confuzie în rândul tinerilor din întreaga țară care se pregătesc pentru acest examen. Vrem ca examenul să se susțină pe 8 decembrie”.

„Peste 30.000 de medici au părăsit țara în ultimii 10 ani”, atrage atenția Victor Costache.

„Întotdeauna ne vom lupta pentru mai mulți bani în sănătate”, a mai promis noul ministru, adăugând că unul dintre primele lucruri pe care le va face în mandatul său va fi să verifice stadiul spitalelor regionale: „Trebuie să vedem exact unde suntem în acest moment”.

La rândul său, vicepremierul Raluca Turcan a atras atenția că „încrederea în sistemul de sănătate este la una dintre cele mai scăzute cote de încredere din ultimii 30 de ani”.

Raluca Turcan a precizat că „prezența noastră aici reprezintă un semn de susținere pentru mandatul dificil pe care îl va avea Victor Costache”.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel