Scandal cu spioni în Germania: Cetăţean german arestat pe aeroportul din Munchen. A transmis Rusiei informaţii secrete

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:

Un cetăţean german a fost arestat pe aeroportul din Munchen, fiind bănuit că a transmis Rusiei informaţii secrete.

Un cetăţean german a fost arestat pe aeroportul din Munchen sub suspiciunea de trădare, pentru că ar fi conspirat cu un angajat al serviciilor secrete pentru a transmite informaţii confidenţiale Rusiei, a precizat joi procuratura generală, transmite agenția Reuters, preluată de Agerpres.

Bărbatul, identificat ca Arthur E., a fost arestat duminică la sosirea în Germania din SUA, a explicat procuratura într-un comunicat.

El este suspectat că ar fi asociat al lui Carsten L., un angajat al serviciului german de informaţii externe (BND), care a fost arestat în decembrie sub suspiciunea de spionaj în favoarea Rusiei.

Intensificarea spionajului rusesc, în contextul invaziei din Ucraina

 

Arthur E., care nu este angajat al serviciilor secrete germane, este acuzat că a transferat către serviciile ruse informaţii pe care le-ar fi obţinut de la Carten L., conform comunicatului procuraturii.

Un mandat de arestare a fost deja emis pentru Arthur E., care a fost adus luni în faţa unui judecător de la Curtea Supremă din Germania şi a rămas în arest, a adăugat comunicatul.

Ancheta a fost realizată în strânsă cooperare cu BND şi cu Biroul Federal de Investigaţii (FBI) din SUA, a mai precizat procuratura.

Autorităţile germane au atras atenţia asupra unei posibile intensificări a spionajului rusesc în contextul disputei dintre Kremlin şi Occident cu privire la invazia rusă din Ucraina. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel