Tânăr român, acuzat că a ÎNȘELAT zeci de nemți printr-un site FANTOMĂ. Aproape 300.000 de euro într-o lună

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Un tânăr din Oradea este arestat, urmând să fie predat autorităţilor judiciare germane, care îl anchetează pentru înşelăciune, fals şi uz de fals. Bărbatul ar fi păcălit zeci de nemți care „cumpărau“ mașini second-hand prin intermediul său.

Un tânăr român este acuzat că ar fi escrocat mai multe persoane în Germania de la care a încasat aproape 300.000 de euro prin intermediul unei firme fantomă de comerţ cu maşini second-hand. Bărbatul este acum anchetat de autorităţile judiciare din Rostock pentru înşelăciune, fals şi uz de fals.

Potrivit anchetatorilor, în 2016, Cornel Marius M. ar fi creat o firmă şi un site fantomă unde se ocupa de vânzarea mașinilor second-hand. Astfel, el încasa avans de la clienţi care apoi erau trimişi la sediul societăţii, adresa dovedindu-se fictivă.

Cornel Marius M. este anchetat acum de procurorii din Rostock pentru înşelăciune, fals şi uz de fals, fiind arestat la Oradea şi va fi predat autorităţilor judiciare germane pentru finalizarea cercetărilor.


Recent, Curtea de Apel Oradea a primit spre confirmare două mandate europene de arestare emise de Judecătoria Rostock pe numele lui M., unul pentru înşelăciune, și altul pentru fals şi uz de fals. Ambele mandate privesc, însă, aceeaşi stare de fapt.

Mihele este suspectat că, în toamna anului 2016 ar fi înfiinţat în Germania o firmă fantomă, SB Import Export GMBH, cu sediul în Rostock şi un site de vânzări auto care se ocupa de vânzarea de „autoturisme de mare putere", dublate cu servicii cum ar fi vămuire, dar şi posibiităţi de de finanţare, pentru ca afacerea să pară cât mai credibilă.

Cumpărătorilor li se cerea să achite un avans într-un cont bancar, bani care erau retraşi apoi în numerar, imediat după transfer. Ulterior, clienţii erau trimişi la sediu firmei pentru a achita diferenţa și pentru ridica maşinile şi documentele de proprietate. Adresa menţionată, însă, era fictivă, căci firma nu exista.

Potrivit procurorilor nemți care au emis mandatul, în total, într-o singură lună, în perioada 4 noiembrie - 19 decembrie 2016, bărbatul ar fi înşelat 11 persoane de la care ar fi încasat cu titlu de avans în total 278.000 euro, relatează ebihoreanul.ro.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel