Spania. Turiștii beți, salvați de la înec, vor fi taxați; cocalarii cu lanțuri groase la gât, interziși în restaurante

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Turiștii beți vor fi salvați din apă, contra cost, într-o populară stațiune spaniolă. De asemenea, în Mallorca, unele restaurante impun un cod vestimentar, iar posesorii de lanțuri groase la gât sau alte accesorii nu vor mai avea acces în unele localuri. 

În ultimii ani, salvamarii din San Sebastian au fost nevoiți să salveze din apă din ce în ce mai mulți turiști care au decis să înoate în stare de ebrietate.

Autoritățile din popularul oraș-stațiune San Sebastian, din Spania, intenționează să perceapă bani pentru salvarea din apă a turiștilor beți, dacă se dovedește că aceștia erau în stare de ebrietate în momentul producerii accidentului.

În acest moment este în curs de redactare legea relevantă care va permite perceperea unor astfel de taxe, relatează The Guardian.

Autoritățile locale s-au plâns că, în ultimii ani, salvamarii au fost din ce în ce mai mult nevoiți să salveze înotători în stare de ebrietate care și-au supraestimat abilitățile. Astfel de acțiuni nu numai că îi pun în pericol pe salvamari și le distrag atenția de la alte activități importante, dar costă și o sumă considerabilă. 

În aprilie 2022, de exemplu, salvatorii au fost nevoiți să salveze, în toiul nopții, doi bărbați beți care fuseseră luați de curentul de la mal. Operațiunea de salvare a implicat 20 de persoane și a costat orașul 6.000 de euro.

Spania. Turiștii beți, salvați de la înec, vor fi taxați

 

"Aș fi vrut să nu fi luat niciun euro, nici o liră sau dolar. Scopul este de a preveni astfel de incidente. Natura conflictuală a acestei legi are ca scop să-i facă pe oameni să se gândească de două ori", a declarat Martin Ibabe, membru al Consiliului municipal din San Sebastian responsabil cu securitatea cetățenilor.

O altă decizie controversată a decidenților din stațiunile spaniole este aceea de a introduce un cod vestimentar pentru turiști.

În Mallorca, unele restaurante impun un cod vestimentar pentru a descuraja turiștii "prost îmbrăcați". Codul vestimentar va interzice intrarea în localuri în costume de baie și haine de plajă, precum și accesorii ieftine cumpărate de la vânzătorii ambulanți.

Un grup de 11 restaurante din Palma de Mallorca, în Insulele Baleare din Spania, au introdus acest cod vestimentar în încercarea de a elimina turiștii „prost îmbrăcați“ sau, mai bine spus, nu prea îmbrăcați.

Restaurantele, toate membre ale grupului Palma Beach, au introdus coduri QR pentru ca clienții să poată scana și verifica codul vestimentar obligatoriu, pe care îl numesc Smart Chic, relatează The Local.

Cocalarii cu lanțuri groase la gât, interziși în restaurante

 

Mai exact, acest cod vestimentar interzice intrarea în unitate purtând tricouri, costume de baie, costume de carnaval și accesorii cumpărate de la vânzătorii ambulanți, cum ar fi ochelari de soare, pălării sau peruci.

De asemenea, turiștii nu pot intra în aceste 11 restaurante dacă poartă lanțuri de aur, pălării, tricouri sau haine cu logo-urile altor companii de pe insule care promovează turismul la beție.

Introducerea codului vestimentar face parte dintr-o încercare mai amplă de a schimba modelul de turism oferit de Insulele Baleare.

Arhipelagul mediteranean, format din Mallorca, Menorca, Ibiza și Formentera, este bine cunoscut nu numai pentru stațiunile sale frumoase, ci și pentru turismul „de beție“. Cunoscute de mult timp pentru băuturile ieftine, pub-urile și croazierele cu alcool, insulele au atras turiști din toată Europa pentru distracție ieftină și alcoolică.

Magaluf din Mallorca, de exemplu, este deosebit de popular printre britanici și, într-o măsură mai mică, printre germani și alți nord-europeni care doresc o vacanță ieftină și plină de alcool la soare.

Dar noile reguli care interzic consumul excesiv de alcool și comportamentul dezordonat pe insule complică situația, în timp ce autoritățile încearcă să schimbe imaginea și modelul turismului din Baleare.

Spania vrea să combată turismul "de beție"

 

Noile reguli, introduse inițial în ianuarie 2020, au fost abia aplicate din cauza pandemiei de coronavirus, dar acum intră în vigoare și interzic 2 în 1, happy hours și ofertele de baruri gratuite, limitând vânzările de alcool de la 21.30 la 8 dimineața, limitând băuturile alcoolice la șase pe zi în hotelurile all-inclusive.

Practica turistică a turiștilor beți care zboară de la balcoane în piscine a fost, de asemenea, interzisă, cu evacuarea imediată a celor implicați în această distracție populară și adesea mortală.

Măsura vine după ce, în martie 2019, orașul stațiune Palma de pe insula Mallorca a interzis alcoolul în unele zone populare, inclusiv pe plajă, în încercarea de a aborda problema turiștilor beți. Noile restricții, care au fost impuse de primărie, se aplică pe plaja Platja de Palma, lungă de șase kilometri, și în patru zone centrale din Palma.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel