Un preot din Anglia îi învață pe români cum să ceară liber de la serviciu a treia zi de Paști. Grigore Pașcu: "Legea Drepturilor Omului garantează"

Gabriel Nuță-Stoica |
Data publicării:

Un preot român din Anglia îi îndeamnă pe conaționali să ceară liber de la serviciu a treia zi de Paște și să-și învoiască copiii de la școală, învățându-i pe aceștia că este dreptul lor, garantat de Legea Drepturilor Omului. El chiar le oferă o scrisoare pe care s-o prezinte conducerii. 

Preotul Grigore Pașcu, de la Parohia ortodoxă "Sfântul Leontie de la Rădăuți" din Colindale, Londra, a emis un îndemn către comunitatea românească din Anglia. Într-un gest menit să promoveze libertatea religioasă și să încurajeze unitatea familială, preotul le recomandă credincioșilor ca în a treia zi de Paști, pe 7 mai, și chiar de Izvorul Tămăduirii, pe 10 mai, să-și ia liber de la locul de muncă și să își permită copiilor lor să absenteze de la școală.

El spune că Legea Drepturilor Omului garantează aceste drepturi, conform Articolului 9 din legislația britanică din 1998.

Pe 6 mai, este Bank Holiday, adică este zi nelucrătoare în Regatul Unit.

"Dragii mei,

Sărbătoare Sfintelor Paști este sărbătoarea cea mai importantă a noastră. De aceea vă îndemn să o petrecem la Biserică și în familie. Așa cum am anunțat și în alți ani în biserică, vă îndemn cu toată dragostea să vă luați liber de Sfintele Paști (a doua zi, luni, este bank holiday, dar a treia zi de Pasti și chiar de Izvorul Tămăduirii ,dacă puteți).

De asemenea,vă rog pe copii să îi învoiți de la școală,dacă puteți. Vă atașez și o scrisoare pentru școală.

Haideți să ne bucurăm de Învierea Domnului, părinți și copii, să fim la biserică mai întâi în toate zilele de Sfintele Paști, iar apoi, să fim cu toții în sânul familiei", este îndemnul părintelui.

Scrisoarea emisă de preotul Pascu este destinată să fie prezentată la locul de muncă și la școlile copiilor, evidențiind drepturile protejate de legislația britanică și dorința de a asigura respectul pentru practicile religioase și pentru viața familială a comunității românești din Anglia.

Scrisoare părintelui care îi ajută pe români să-și învoiască copiii de la școală.

scrisoare-preot-george-pascu-invoire-de-la-serviciu

postare-preot-george-pascu

-------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH 

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6 

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel