Comunitatea de români din Partaccia, Italia, sărbătorește duminică „Ziua Națională a României”: Mâncare tradițională și spectacol

Alexandra Curtache |
Data actualizării: | Data publicării:
Comunitatea de români din Partaccia, Italia, sărbătorește duminică „Ziua Națională a României: Mâncare tradițională și spectacol / Foto: Captură video youtube
Comunitatea de români din Partaccia, Italia, sărbătorește duminică „Ziua Națională a României: Mâncare tradițională și spectacol / Foto: Captură video youtube

Comunitatea românească din Massa se pregătește să celebreze cu fast „Ziua Națională a României” printr-un eveniment de amploare desfășurat la Torre Fiat din Parcul Colonia Marina, Partaccia. 

Evenimentul pentru românii din diaspora este organizat de Comunitatea Română Daciada, o asociație activă în întreaga provincie, și atrage atenția a sute de participanți din Massa, dar și din provinciile înconjurătoare precum La Spezia și Versilia. 

Festivalul va include zone cu gastronomie tradițională, muzică, dansuri populare și multe alte activități specifice sărbătorii, oferind o oportunitate comunității românești de a marca în mod festiv ziua de 1 decembrie, Ziua Națională a României, conform La Nazione.

 

Ziua Națională a României: O sărbătoare a unirii și identității naționale

 

Ziua de 1 decembrie marchează Ziua Națională a României, comemorând un moment istoric deosebit - unirea provinciilor românești la 1918. Această zi este considerată una dintre cele mai importante sărbători pentru români, simbolizând solidaritatea națională și consolidarea identității țării.

Evenimentul, programat să aibă loc în parcul Torre Fiat, începe la prânz și se va desfășura până după-amiază târziu, oferind participanților o experiență bogată și diversă.

 

Evenimentul la Torre Fiat: Mâncare tradițională, Muzică românească și Tradiție

 

Un aspect important al sărbătorii va fi gastronomia tipic românească, oferită de restaurantul Transilvania din Massa, garantând participanților autenticitate și savoare.

Muzica și dansurile tradiționale vor fi aduse pe scenă de către grupul 'Ciprian Dănilă și Mary Sotir', asigurând o atmosferă vibrantă și plină de viață. Participanții vor avea oportunitatea să se bucure de elemente specifice tradițiilor românești, inclusiv dansuri cu măști de capre și urși, foarte cunoscute și apreciate în comunitatea românească

Au fost invitate să participe și autoritățile din zonă, precum primarii de pe coastă, Francesco Persiani și Serena Arrighi, președintele Provinciei și membrii de onoare aleși în Massa Carrara. Coordonatorii inițiativelor au fost președintele și adjunctul asociației, Vasile Mihai Ababei și Robert Deleanu, noul consilier municipal în echipa primarului Persiani.

Pentru a asigura o parcare facilă, intrarea la eveniment se va face dinspre Via Delle Pinete. Pentru a participa, se percepe o taxă de 5 euro, iar cei interesați pot rezerva mese și bilete în avans sunând la 3201867266.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel