Imagini emoționante la Londra: În centrul orașului au răsunat colinde românești și rugăciunea "Tatăl nostru" - FOTO/VIDEO

Gabriel Nuță-Stoica |
Data actualizării: | Data publicării:

Imagini emoționante în Londra, unde o mare de români s-a adunat în celebra piață Trafalgar Square. Oamenii au cântat colinde și au rostit împreună "Tatăl nostru". Momentul impresionant a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute, mii de români care locuiesc în Londra participând. Imaginile sunt virale pe Facebook. 

După mai bine de 30 de ani de la Revoluție, colinde românești au răsunat în Trafalgar Square, piața centrală a Londrei, în cadrul unui eveniment unic susținut de primăria capitalei britanice.

Pe lângă cele 12 colinde tradiționale interpretate de un cor de peste 50 de membri ai comunității românești din Londra, publicul a putut asculta și rugăciunea „Tatăl nostru” în limba română și engleză.

Concertul a fost organizat de Asociația ROconect și susținut de Institutul Cultural Român din Londra și Ambasada României în Regatul Unit.

 

4. -imagine fara descriere- (colinde-romanesti-trafalgar-square-londra-3_37658500.jpg)

2. -imagine fara descriere- (colind-romanesti-londra-la-blouse-roumaine_62702400.jpg)

"Vom purta întotdeauna credința ṣi frumoasele noastre tradiții româneşti, oriunde vom ajunge în lume.

Cine şi-ar fi imaginat la Revoluția din '89 că în câteva decenii ne vom găsi împrăştiaţi prin toate colțurile lumii? 
Cine şi-ar fi imaginat vreodată că milioane de români vor pleca din satele şi oraşele lor, din familiile şi din casele lor? 

Şi iată că anii au trecut, iar noi ne-am regăsit cu miile la Londra, români din toate zonele României, care trăiesc acum în Marea Britanie, s-au adunat sâmbătă, 16 decembrie, în Trafalgar Square şi au cântat ÎMPREUNĂ, în dulcele grai românesc. 

După atâtea luni de criză, războaie şi proteste, românii au adus o gură de aer proaspăt cântând despre naşterea Prințului Păcii şi înălțând o rugăciune.  "Căci Prunc s-a născut nouă, un Fiu s-a dat nouă, a Cărui stăpânire e pe umărul Lui şi se cheamă numele Lui: Înger de mare sfat, Sfetnic minunat, Dumnezeu tare, biruitor, Domn al păcii, Părinte al veacului ce va să fie. Şi mare va fi stăpânirea Lui şi pacea Lui nu va avea hotar." 

Să fiți binecuvântați împreună cu familiile dumneavoastră şi cu toți cei dragi, oriunde ne urmăriți pe glob!

Sărbători fericite!", au scris pe Facebook cei de la ROconect

VIDEO

 

Colindul „O, ce veste minunată!” a fost interpretat de Mara Prună, finalistă la „Românii au talent”, alături de Florin Dumitru.

3. -imagine fara descriere- (colinde-romanesti-trafalgar-square-londra-2_68996600.jpg)

"O imagine pentru istorie"

Reprezentanții comunității „La blouse roumaine” au remarcat frumusețea portului popular românesc expus cu mândrie în zona devenită epicentrul sărbătorii Crăciunului din Londra.

„O imagine pentru istorie. Concertul primului cor de colinde format de românii din Marea Britanie la Londra, în Trafalgar Square. Sărbătorile, tradiția și datinile noastre ne unesc, ne adună împreună la bine și la greu. Ne reprezintă în fața întregii lumi. De aceea este extraordinar de important să le respectăm în formă lor autentică, moștenită de la înaintașii noștri. Emoționant! Felicitări tuturor organizatorilor și participanților! Să înconjurăm Planeta cu colindele noastre!”.

1. -imagine fara descriere- (colinde-romanesti-trafalgar-square-londra_15625100.jpg)

Institutul Cultural Român la Londra a salutat inițiativa

 

"Magia colindelor românești și frumusețea uimitoare a costumelor noastre populare și-au găsit locul, sâmbătă, în emblematica Trafalgar Square.

Sute de oameni s-au adunat pentru a susține și a cânta alături de primul cor al comunității românești format din voluntari pasionați și condus de pianistul și dirijorul Cornelius Orășanu de la #AllegrettoMusicAcademy.

Felicitări ROconect pentru geniala inițiativă!

Să sperăm că acest happening cu adevărat vibrant va deveni o tradiție londoneză!", este mesajul transmis pe pagina oficială de Facebook.

 

 

-------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH 

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6 

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel