Tradiții și obiceiuri: Cum se sărbătorește prima zi de primăvară în întreaga lume

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Cum se sărbătorește prima zi de primăvară în întreaga lume / Foto: Unsplash
Cum se sărbătorește prima zi de primăvară în întreaga lume / Foto: Unsplash

Luna martie este o lună în care sunt foarte multe evenimente în toată lumea: Mărțișorul, Ziua femeii, Ziua Sfântului Patrick și în cele din urmă, sărbători culturale. Atât de multe lucruri interesante de făcut în martie, dar de unde să începem? 

Prima zi a primăverii este oficial aici. Se spune că, din punct de vedere istoric, echinocțiul de primăvară se datorează poziției Mamei Pământ față de Soare, ceea ce face ca Soarele să treacă direct pe la ecuatorul Mamei Pământ.

Iată cum sărbătoresc diferite părți ale lumii prima zi de primăvară. Diferite culturi sărbătoresc în mod diferit prima zi de primăvară. Haideți să aruncăm o privire și să vedem ce sărbători ale echinocțiului de primăvară au loc în întreaga lume.

 

România

 

În România, unele dintre cele mai cunoscute sărbători de primăvară sunt Mărțișorul care se serbează pe 1 martie, prima zi de primăvară și Ziua Femeii, celebrată pe 8 martie. De 1 martie se obișnuiește ca bărbații să cumpere mărțișoare, flori sau ciocolată femeilor, precum și brațarele împletite cu ață roșie și albă, care semnifică norocul. De Ziua Femeii, după cum spune numele sunt sărbătorite toate femeile și mai ales mamele de către soți, iubiți și copii. 

Un alt obicei de primăvară al românilor sunt „babele”. Primele nouă zile din primăvară reprezinta câte o babă, iar în funcție de cât de frumos este afară așa îți va fi tot anul. Baba reprezinta numărul zilei de naștere, iar dacă data este formată dintr-un număr de două cifre se adună între ele până rezultă un număr de la 1 la 9.

 

Orientul Mijlociu și Africa

 

În Orientul Mijlociu au loc multe sărbători când vine vorba de echinocțiul de primăvară, sau echinocțiul de primăvară vernal. O sărbătoare pe care Orientul Mijlociu și Africa o celebrează ar fi Ziua Mamei. Ziua Mamei a fost sărbătorită pentru prima dată în Egipt în 1956 și a început să se răspândească în curând și în alte regiuni din Africa și Orientul Mijlociu.

O altă sărbătoare majoră a echinocțiului de primăvară în Orientul Mijlociu și în întreaga lume este Nowruz, un An Nou persan care are loc în fiecare an în jurul datei de 20 martie. Este una dintre cele mai târzii sărbători ale anului nou, Anul Nou cambodgian urmând în aprilie. În Statele Unite, în Los Angeles are loc una dintre cele mai mari sărbători Nowruz. Poate fi destul de agitată, cu tone de oameni care merg la paradă. Aș recomanda să rezervați un loc de parcare din timp cu companii de rezervare de locuri de parcare precum Way. Vă va scuti de atâtea bătăi de cap!

 

Asia

 

Japonia sărbătorește prima zi de primăvară, Shunbun no Hi, este prin organizarea unei sărbători de o săptămână de reuniuni de familie și vizite la cimitire. În ziua echinocțiului de primăvară propriu-zis, familiile din Japonia își petrec cea mai mare parte a zilei având grijă de mormântul familiei lor, curățând, rugându-se și lăsând un cadou din inimă.

În India, avem festivalul Holi, care este o sărbătoare de primăvară, cu date care variază de la an la an. Holi este un festival al iubirii sau, așa cum cei mai mulți știu de Holi, al culorilor. Este un festival plin de vibrație, iertare și de a te bucura de energie pozitivă. Cu siguranță un festival care merită sărbătorit pentru a ne aminti că dragostea și pozitivitatea este ceea ce triumfă, aduce o viață mai fericită și pentru a ne aminti să renunțăm și să iertăm amărăciunea, precum și negativitatea.

 

America Latină

 

Mexicul sărbătorește prima zi de primăvară cu o sărbătoare mayașă numită Întoarcerea Soarelui. La echinocțiul de primăvară, oamenii se adună la piramida El Castillo pentru a vedea cum soarele de după-amiază târziu creează o iluzie de umbră a unui șarpe care se strecoară pe piramidă.

 

La nivel mondial

 

Există multe moduri de a sărbători prima zi de primăvară! În emisfera nordică se sărbătorește Ziua Mondială a Poveștilor pentru a păstra vii poveștile uimitoare ale lumii waymazing! Pentru cei care sunt practicanți New Age sau se distrează bucurându-se de lucrurile mai mistice din viață, este, de asemenea, o zi pentru a sărbători păgânul din tine!

 

Sărbătorirea primei zile de primăvară

 

Nu există un singur mod de a sărbători prima zi de primăvară! Oricine poate sărbători oricare dintre festivitățile culturale sau poate crea complet un nou mod de a sărbători el însuși echinocțiul de primăvară. Este începutul unei noi vieți, așa că simțiți-vă liberi să începeți și să faceți lucruri noi în timp ce vă bucurați de natură, de oameni și de viață.

Există multe evenimente la care să participați și locuri de vizitat în întreaga lume pentru a avea experiențe noi sau vechi și interesante. Rezervă-ți parcarea de la aeroport cu Way și mergi la aeroport pentru a te întâlni cu destinația ta!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel