Românii din orașul spaniol Oropesa del Mar au sărbătorit Ziua Națională a României: expoziție de costume populare și modele de case tradiționale

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Românii din orașul spaniol Oropesa del Mar au sărbătorit Ziua Națională a României - expoziție de costume populare și modele de case tradiționale
Românii din orașul spaniol Oropesa del Mar au sărbătorit Ziua Națională a României - expoziție de costume populare și modele de case tradiționale

În fiecare an, românii din Oropesa del Mar sărbătores Ziua Națională a României. Asociația Română Marea Oropesa (ARO), recent creată, a organizat diferite activități, pe tot parcursul weekendului, cu scopul de a promova cultura și tradiția țării. 

Vineri, 1 decembrie, la ora 17.00, la Muzeul Oropesa del Mar, a avut loc vernisajul expoziției de machete de case reprezentative ale diferitelor zone ale României, inclusiv castelul lui Dracula, alături de o expoziție a costumelor tradiționale ale țării.

La acest eveniment au fost prezenți diferiți reprezentanți ai autorităților locale, reprezentanți ai corporației municipale, precum și consulul României în Comunitatea Valenciană, Dorina Irina Popan.

Ziua a început cu imnurile naționale ale Spaniei și României, urmată de un dans artistic oferit de elevii de la CEIP La Mediterrània. Femeile, membre ale Asociației, au interpretat cântecul care se aude în fiecare colț al României pe 1 Decembrie - „Doamne ocrotește-i pe români”. La final a avut loc o degustare a bucatelor românești, relatează castellon.elperiodicodeaqui.com.

Primarul orașului, Araceli De Moya, a evidențiat sprijinul Consiliului Local acordat  comunității românești din municipiu. „Oropesa del Mar are legături deosebite cu poporul român pentru că, printre alte motive, există multe căsătorii mixte. Astăzi este o zi pentru a descoperi  mai multe despre cultura și tradițiile lor”, a spus primarul. 

Petrecerea a continuat sâmbătă, în sala Polivalentă, unde cetățenii s-au putut bucura de o zi culturală care a început cu un grătar și mâncare tipic românească, urmată de muzică pe tot parcursul după-amiezii.

--------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din SPANIA, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link:

-> https://chat.whatsapp.com/GS0fhMGHpuhLxn63v90nS4 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel