O comoară a lumii a fost descoperită în Bruxelles, sub linia de metrou. ”Un eveniment rar și excepțional”/ FOTO

Cristina Iacob |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto: ILUSTRATIV / Sursa: pixabay.com
Foto: ILUSTRATIV / Sursa: pixabay.com

În urma unor săpături de mentenanță efectuate de autoritățile regionale din Bruxelles sub ”Linia 3” a metroului, s-a făcut o descoperire remarcambilă. Au fost găsite fragmentele osoase și oasele preistorice ale mamuților și ale altor animale din epoca paleolitică. 

Este demn de menționat faptul că astfel de descoperiri în capitală sunt rare, de obicei apărând în timpul unor lucrări de amploare precum construcția de linii de metrou sau parcări subterane adânci. În acest caz, oamenii de știință și arheologii au fost impresionați de bogăția și diversitatea oaselor recuperate în timpul săpăturilor.

 

Rămășite ale căprioarelor uriașe, cai sălbatici și mamuți

 

Printre acestea, oasele de mamut au atras atenția cercetătorilor, oferind o imagine detaliată asupra vieții în perioada paleolitică. Descoperirile includ, de asemenea, rămășițe ale altor creaturi precum căprioare uriașe, căprioare roșii și cai sălbatici, evidențiind diversitatea faunei care popula regiunea în trecut.

 

Foto: Pe lângă oasele de mamut, au fost recuperate și rămășițe de căprioare uriașe, căprioare roșii și cai sălbatici / Sursa: https://www.nieuwsblad.be/ @ Fred Debrock

 

Datarea acestor rămășițe este considerată esențială pentru înțelegerea evoluției istorice a regiunii. 

O estimare mai precisă a vârstei acestor artefacte va contribui la conturarea mai clară a evenimentelor care au avut loc între 12.000 și 120.000 de ani în urmă. Rezultatele analizei ulterioare a fragmentelor osoase și oaselor vor fi publicate de laboratorul departamentului de urbanism Urban.Bruxelles. 

4. Foto: Se s... (3_65289100.JPG)

Secretarul de stat pentru urbanism și patrimoniu a subliniat importanța descoperirii, afirmând că "descoperirea unui mamut vechi de mii de ani în subsolul Bruxelles-ului este un eveniment rar și excepțional". El a adăugat că aceste săpături arheologice preventive au adus nu doar comori legate de istoria umanității, ci și informații valoroase despre fauna și flora care a trăit în regiune.

2. Foto: Rămă... (4_97743800.JPG)

Această descoperire arheologică nu doar adaugă un capitol important în cartea istoriei paleolitice a Bruxelles-ului, dar și subliniază importanța continuă a investigațiilor arheologice preventive în dezvăluirea tainelor ascunse ale trecutului nostru.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel