Spania. Hoți români arestați, după ce au spart vila din Ibiza a cântărețului James Blunt. În total au comis 12 jafuri în casele bogătașilor

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:
Hoți români arestați în Spania, după ce au spart vila din Ibiza a cântărețului James Blunt. (Foto: Diario de Mallorca/Garda Civilă)
Hoți români arestați în Spania, după ce au spart vila din Ibiza a cântărețului James Blunt. (Foto: Diario de Mallorca/Garda Civilă)

Doi români au fost arestați în Spania, fiind acuzați că fac parte dintr-o bandă care a comis mai multe spargeri pe Insula Ibiza. Printre victime se numără și celebrul cântăreț britanic James Blunt. 

Agenții Gărzii Civile au arestat doi cetățeni români, fiind bănuiți că aparțin unei organizații criminale care se ocupau cu jafuri și spargeri în casele de pe insula Ibiza. Printre victimele lor se numără și cântărețul James Blunt căruia i-au fost furate mai multe haine, un ceas de la bunicul său și o baionetă din perioada în care a fost soldat în armata britanică și a luptat în războiul din Kosovo, scrie Diario de Mallorca.

Țintele preferate ale românilor: casele bogătașilor din Ibiza

 

Garda Civilă a declanșat "Operațiunea Second" care a dus la arestarea infractorilor, după ce un val de jafuri a lovit conacele din Ibiza. Anchetatorii au constatat că banda de români nu acționa la întâmplare. Ei supravegheau cu atenție proprietățile și dădeau loviturile pe timp de noapte, asigurându-se de absența agenților de securitate și a rezidenților și dezactivând anterior sistemele de alarmă.

În cadrul operațiunilor de supraveghere, o patrulă a Gărzii Civile din Santa Eulària des Riu i-a localizat pe cei doi români într-o mașină închiriată în timp ce staționau în Santa Gertrudis de Fruitera, un sat mic de pe insulă. Când i-au văzut pe agenți, hoții au fugit, dar în cele din urmă au fost prinși de oamenii legii.

Astfel, echipa de poliție judiciară a Gărzii Civile din Ibiza a descoperit un depozit în care banda de tâlhari a adunat toate obiectele furate.

Până acum au fost confirmate 12 jafuri

 

Până în prezent, au fost confirmate 12 jafuri, printre ele numărându-se și cel de la casa din Santa Gertrudis care aparține cântărețului britanic James Blunt.

Totodată, au fost recuperate un număr mare de obiecte furate în valoare de 300.000 de euro, printre care se numără și două sculpturi și mai multe picturi de la autori renumiți, sute de sticle de vin, coniac, șampanie, ceasuri de masă din secolul al XIX-lea, sculpturi din jad, tacâmuri din aur și argint, bijuterii și unelte.

Când a descoperit furtul, James Blunt a oferit chiar și o recompensă pentru cine va oferi informații care să ducă la prinderea hoților și recuperarea obiectelor furate.

Ancheta este în desfășurare, Garda Civilă încercând acum să-i aresteze și pe ceilalți membri ai bandei care au fost deja identificați, mai scrie sursa citată.

hoti-romani-au-jefuit-casa-lui-james-blunt din Ibiza

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel