Minoră româncă, dusă cu forța în Spania, trasă de păr și obligată să vândă flori: „Nu îți mai vezi bebelușul!“

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Un cuplu de români va fi judecat la Curtea Provincială din Córdoba după ce au  forțat o minoră, sub 15 ani, să vândă garoafe ore în șir.  Fetița a fost dată cuplului chiar de familia ei din România, și obligată să vândă flori sau să cerșească sub amenințarea că nu își va mai vedea niciodată bebelușul.

Procuratura Córdoba solicită șase ani și șase luni de închisoare pentru acest cuplu de români pentru o infracțiune de trafic de ființe umane în scopul exploatării cerșetoriei. La această pedeapsă, Ministerul Public solicită, de asemenea, un ordin de interzicere a comunicării sau abordarea victimei timp de opt ani.

În relatarea procurorului se arată că evenimentele datează din 2013 când minora avea doar 15 ani și a fost predată de către părinți ei inculpaților pentru a se căsători cu fiul lor. După aceea, inculpații s-au mutat să locuiască la Lucena, locuind împreună cu aceasta, fără ca minora să se căsătorească în cele din urmă cu fiul lor, de asemenea minor. Cei doi minori aveau însă un copil împreună, de care mama băiatului s-au folosit pentru a o obliga pe fată să cerșească sau sa vândă flori, amenințând-o că îi vor lua copilul și nu îl va mai vedea niciodată.

O trăgeau de păr să urce în mașină

 

Astfel, de la cel puțin începutul anului 2015, până în luna mai a acelui an, inculpații au profitat de vulnerabilitatea minorei și au obligat-o să cerșească și să vândă flori cu supunerea totală a amândurora, fără capacitatea de a decide și fără a putea dispune de banii obținuți. Așa că practic în fiecare zi, acuzatul, intimidând minora cu posibilitatea ca ea să nu-și mai vadă bebelușul, a condus-o într-un loc unde trebuia să vândă flori sau să cerșească, au urmărit ce a făcut și au păstrat toți banii pe care i-a primit. 

Timp de luni de zile, inculpații au dus-o pe tânăra din Lucena la Antequera dimineața devreme, ridicând-o în după-amiaza târziu sau chiar seara. Aceștia chiar o apucau  de păr și o trăgeau în mașină înapoi acasă, relatează ABC Sevilla.

(N.r. Imaginea este cu titlu ilustrativ)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel