Spania. Un român în uniformă de poliție, în complicitate cu alți bărbați, a răpit și torturat un cuplu într-un container dezafectat

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Garda civilă, în așa-numita operațiune Rio Lobos, a destructurat un grup infracțional periculos cu sediul în provinciile Madrid și Toledo. Trupa era formată din cinci spanioli și un bărbat de naționalitate română, acuzați că au răpit și torturat un cuplu. Anchetatorii au descoperit că cei șase plănuiseră o altă lovitură de 14 milioane de euro.

Activitatea criminală a bandei s-a concentrat, în primul rând, pe furtul de bijuterii și bani prin utilizarea extremă a violenței cu victimele. În cazul care a dat naștere operațiunii, un cuplu căsătorit a fost răpit pe autostradă, au fost ascunși într-un container vechi, la o fermă din provincia Toledo, și au fost supuși la diferite torturi. Toate acestea pentru a dezvălui unde au ascuns bijuteriile și banii acasă, precum și cheile sistemelor de securitate și posibile seifuri din casă.

După plângerea victimelor, și șase luni de anchetă a poliției, a fost posibilă destructurarea unui grup infracțional perfect coeziv și coordonat. O bandă formată din șase persoane, între care un român, fiecare cu un rol bine stabilit - cum ar fi selectarea locurilor și a victimelor, mijloacele de transport care urmează să fie utilizate, supravegherea obiectivelor posibile și evaluarea posibilului beneficiu economic.

Pandemia le-a stricat locitura de 14 milioane de euro

 

Cel mai surprinzător lucru este că infractorii erau perfect echipați ca forțe de poliție. S-au îmbrăcat ca membri ai forțelor și corpurilor de securitate ale statului și erau chiar și înarmați. Originea uniformelor și modul în care le-au obținut este încă necunoscută.

În plus, ancheta a dezvăluit că au planificat o „lovitură de stat” într-o companie high-tech, unde prada calculată era estimată la peste 14  milioane de euro. Pentru acestă operațiune, banda planificase răpirea agentului de pază. Planurile nu au fost duse la îndeplinire din cauza carantinei și a restricțiilor de mobilitate cauzate de combaterea pandemiei Covid-19.

Cei șase membri ai grupului se află în închisoare necondiționată, a informat Garda Civilă, citează cope.es.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel