Austria. Patru români, care se dădeau drept cerșetori, au dat mai multe spargeri. Ar fi obținut peste 65.000 de euro

Nicoleta Baciu |
Data publicării:

Patru români, cu vârste cuprinse între 19 și 33 de ani, au fost arestați în Austria, la Niklasdorf. Aceștia sunt acuzați că au dat mai multe spargeri și furturi, provocând un prejudiciu de peste 65.000 de euro. Românii le-au dat mari bătăi de cap anchetatorilor din cauza metodei aplicate.

Cei patru bărbați au început să acționeze încă de la începutul anului 2019. Astfel, în primăvara acelui an au comis cel puțin zece spargeri, cele mai multe la apartamente, și un furt. Umblau deghizați în cerșetori, iar oamenii îi priveau cu compasiune, de aceea nu au trezit bănuieli, scrie krone.at.

După ce dădeau comiteau câteva jafuri, hoții dispăreau o perioadă. Oamenii legii au stabilit că, un bătrân de 90 de ani le-a picat drept victimă celor patru români. Bătrânului i s-a făcut milă de ei și le-a oferit o băutură caldă, iar hoții au profitat și i-au furat câteva sute de euro și ceasul de la mână.

De regulă, românii se deghizau în cerșetori și intrau în diverse clădiri, sub pretextul că sunt în căutarea unui loc de muncă. dacă puteau, acționau imediat. Pe data de 1 martie 2021, cei patru români, care s-au întors în Austria, au fost arestați chiar la frontieră. În timpul audierilor, ei au recunoscut cea mai mare parte din faptele comise.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel