Cel mai de succes hoț din Spania este un român. "Licuriciul" a dat peste 90 de spargeri și a strâns jumătate de milion de euro

Liviu Ludovic |
Data publicării:
Licuriciul - hot roman Spania (Foto: 20 minutos)
Licuriciul - hot roman Spania (Foto: 20 minutos)

Un român care comis nu mai puțin de 90 de jafuri în Spania a fost prins. "Licuriciul" (El Luciérnaga), așa cum a fost numit de polițiști, se numără printre cei mai prolifici hoți din Spania, prada strânsă fiind evaluată la aproape 500.000 de euro.

Garda Civilă din Lugo a finalizat ancheta cu privire la faptele unui tânăr de naționalitate română supranumit "El Luciérnaga" sau "Solitario", căruia îi sunt atribuite peste 90 de jafuri estimate la aproape o jumătate de milion de euro, relatează publicația 20Minutos.es.

După un an de anchetă, autoritățile au închis ancheta împotriva românului, reținut în septembrie 2019 după o spargere asupra unui comerciant din Chantada.

Românul a operat la Paris, iar apoi s-a mutat în Spania 

 

"Licuriciul" se află în închisoarea Mansilla de las Mulas și așteaptă să fie judecat pentru acuzațiile împotriva sa de la 21 de instanțe diferite, majoritatea din Galicia și din comunitatea Castilla y León.

Potrivit datelor din anchetă, "Luciérnaga" a trecut frontiera spaniolă de la Irún și a început să opereze în Galicia, în special în provincia Lugo. El a venit de la Paris și, iar în cazierul său figurează inclusiv mai multe jafuri comise asupra unor unități comerciale din România.

Garda Civilă consideră că în spatele "Licuriciuluu" nu există un grup organizat, acesta acționând întotdeauna singur.

Jafuri trase la indigo

 

Modul său de operare consta în parcarea mașinii sale, un Volkswagen gri, într-o zonă retrasă. Anchetatorii au stabilit că nu de puține ori el a dormit în vehicul, deoarece aceștia au descoperit doar două nopți în pensiunile din Galicia în cele șase luni în care se presupune că a acționat.

Purtând o șapcă și ascunzându-și fața cu o cagulă, a intrat întotdeauna în locațiile jefuite între orele 03:00 și 06:00 dimineața. Înainte studia foarte bine țintele pentru a detecta dacă există alarme sau sisteme de securitate.

Românul se lăuda pe rețelele de socializare că e expert în arte marțiale și box. În timpul jafurilor, el a folosit tactica obișnuită a grupurilor militare, târându-se pe pământ pentru a accesa spațiile.

"Licuriciul" a jefuit reprezentanțe de mașini, magazine de îmbrăcăminte, restaurante, baruri și chiar la o clinică veterinară.

În total, cercetătorii estimează că acest individ a reușit să fure bunuri evaluate la peste jumătate de milion de euro, cu o medie de aproximativ patru sau cinci mii de euro în fiecare dintre cele peste 90 de lovituri atribuite acestuia.

El a fost arestat în septembrie 2019, în cadrul operațiunii "Tropilates", numele unui bar și a unei gelaterii din Chantada unde activitatea sa a fost detectată pentru prima dată în Galicia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel