Spania a început utilizarea de teste anale pentru Covid

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Testele anale pentru detectarea coronavirusului, folosite deja în unele orașe din China, au ajuns și în Europa. Galicia a devenit prima regiune din Spania care a început să le folosească.

Ministerul Sănătăţii din Galicia a confirmat că a început să utilizeze astfel de teste, însă a menţionat că sunt făcute numai la pacienţii în stare foarte gravă, intubați, la care nu se pot face recoltări nazale.

Spania a înregistrat de la începutul pandemiei aproape 3 milioane de infectări cu coronavirus și peste 61.000 de decese provocate de Covid-19.

Experţii chinezi sugerează că această tehnică este mai precisă şi mai puţin dureroasă decât testele tradiţionale pentru detectarea coronavirusului.

Spania a început să folosească teste anale pentru Covid

 

De asemenea, Metoda prelevării unor probe anale „poate creşte rata depistării persoanelor infectate”, deoarece virusul persistă mai mult timp în anus decât în căile respiratorii, declară pentru CCTV un medic de la Spitalul Youan din Beijing, Li Tongzeng, potrivit La Vanguardia, titrează Știrile ProTv.

China a început să folosească prelevări anale pentru testarea persoanelor considerate ca prezentând un risc ridicat de a se îmbolnăvi de Covid-19, potrivit televiziunii chineze de stat.

Autorităţile au efectuat prelevări anale în urmă cu două săptămâni, în cartiere din Beijing în care s-au confirmat contaminări cu noul coronavirus, potrivit CCTV, o metodă folosită de asemenea în cazul persoanelor plasate în carantină.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel