Elveția. Un român, hoț în serie, a ajuns după gratii, după luni de căutări

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Elveția. Un român, hoț în serie, a ajuns după gratii, după luni de căutări
Elveția. Un român, hoț în serie, a ajuns după gratii, după luni de căutări

Poliția cantonului Bernez a arestat un bărbat, de origine română, acuzat că a comis 14 spargeri în regiunea Burgdorf, în lunile în iulie și august. În prezent, românul se află în arest, au anunțat polițiștii și procurorul.

Un român de 29 de ani a fost condamnat, recent, la cinci ani de închisoare pentru o serie de spargeri violente în Stad, Haren și Zuidhorn, din Belgia. Tribunalul din Groningen a condamnat un român de 29 de ani, care nu are domiciliu sau reședință fixă, la cinci ani de închisoare. Bărbatul a comis șapte spargeri în oraș, Haren și Zuidhorn la sfârșitul anului trecut.

Românul era suspectat de zece spargeri de locuințe și cinci tentative de spargere. Instanța consideră dovedite în total șapte spargeri. Grație unui calcul simplu, instanța a ajuns la o pedeapsă de cinci ani de închisoare. Bărbatul a fost achitat pentru două spargeri, care au avut loc în Loppersum și Sauwerd.

În timpul jafului din Haren, locuitorul de 88 de ani l-a prins pe hoț, după care românul l-a apucat de gât și l-a pus la pământ. Instanța l-a considerat responsabil pe hoț și, prin urmare, l-a condamnat pe tânărul de 29 de ani la cinci ani de închisoare. Este mai mult decât a cerut procurorul general, care a cerut patru ani de închisoare pentru hoț.

"Aceasta este o infracțiune foarte gravă, cu atât mai mult cu cât infracțiunea a avut loc în propria locuință a acuzatului, în primul rând locul în care cineva ar trebui să se simtă în siguranță. În săvârșirea infracțiunii, inculpatul a fost ghidat doar de propriul profit financiar și nu i-a păsat de victima pe care a lăsat-o neajutorată pe podeaua locuinței sale." Pe lângă pedeapsa cu închisoarea, spărgătorul a fost obligat să plătească mii de euro drept despăgubiri victimelor spargerilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel