Spania. Om de afaceri, jefuit de patru români. Sabino Menéndez și familia sa au fost legați și torturați, până le-au dat hoților banii și bijuteriile

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Spania. Om de afaceri, jefuit de patru români. Sabino Menéndez și familia sa au fost legați și torturați, până le-au dat hoților banii și bijuteriile
Spania. Om de afaceri, jefuit de patru români. Sabino Menéndez și familia sa au fost legați și torturați, până le-au dat hoților banii și bijuteriile

La Judecătoria penală numărul 3 s-a desfășurat, azi, procesul asupra agresorilor familiei omului de afaceri Sabino  Menéndez, la Fano, după ce, în luna iunie, ședința magistraților a fost suspendată. 

Fiecare dintre cei trei inculpați (al patrulea hoț încă nu a fost identificat și prins) se confruntă cu o pedeapsă de câte șapte ani de închisoare pentru infracțiuni de tâlhărie cu violență, rănire și furt. Aceștia sunt acuzați că fac parte dintr-o bandă infracțională, formată din cetățeni români, care au comis cel puțin alte trei atacuri asupra oamenilor de afaceri din Gijón și Villaviciosa în vara anului 2018. Celelalte jafuri cu violență vor fi judecate în alte proceduri.

Atacul din Fano a avut loc în noaptea de 16 august 2-18. Patru hoți (dintre care unul nu a fost încă identificat) au intrat în casa omului de afaceri printr-o fereastră. Aceștia purtau cagule și erau înarmați. În casă se aflau omul de afaceri Sabino Menéndez, soția sa, soacra și fiica sa. În timp ce doi dintre infractori au intrat în camera celor doi soți, ceilalți doi au rămas cu soacra și  fiica. Soții au fost forțați să coboare în pivniță, unde au fost înțepați și legați. Au rămas acolo mai bine de o oră, până când hoții au obținut aproximativ 5.000 de euro în numerar, bijuterii evaluate la aproximativ 3.000 de euro și o mașină, scrie elcomercio.es.

 

Bunica a fost eliberată

 

Hoții au fugit, nu înainte ca să spargă telefoanele mobile ale victimelor. De asemenea, au dat la maxim volumul televizorului, astfel încât din afară să nu fie auzite țipetele de ajutor. Bunica a reușit să se elibereze și și-a dezlegat fiica, nepoata i ginerele. Garda civilă i-a reținut pe suspecți în Albacete.

Același mod de operare, folosit în Fano, a fost folosit și în alte trei atacuri asupra proprietarilor din  Quintueles, Sidra Buznego și Arroes. De asemenea, infractorii  sunt acuzați și de un jaf comis într-o cabană din Quintes. Treisprezece membri ai aceluiași grup infracțional fuseseră arestați în 2015 la Castellón, pentru jafuri cu forță, detenție ilegală de arme, jafuri cu intimidare și apartenență la o organizație criminală. Infractorii ar fi bătut o victimă care era surdă, pentru că nu a respectat ordinele care i-au fost date. Mai mult, infractorii au fost acuzați de 21 de jafuri la domiciliu, dintre care mai multe în Siero.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel