Român, condamnat la închisoare în Spania pentru o crimă oribilă: l-a obligat pe bătrânul pe care îl îngrijea să bea soluție de desfundat țevi

Liviu Ludovic |
Data publicării:
Românul care a obligat bătrânul să bea soluție de desfundat țevi( Foto: 20minutos)
Românul care a obligat bătrânul să bea soluție de desfundat țevi( Foto: 20minutos)

Un român a fost condamnat la închisoare în Spania, fiind găsit de o crimă greu de imaginat. 

Un român rezident în Spania a fost condamnat la 22 de ani de închisoare pentru otrăvirea unui bătrân pe care îl avea în grijă, folosind un lichid de desfundat țevi. Judecătoria Provincială din La Rioja a emis astăzi un ordin de închisoare provizorie, în urma riscului de evadare al autorului crimei, într-un caz pe care presa l-a denumit ‘Crimen del Desatascador’ (Crima desfundătorului).

Românul a primit sentința pe 18 aprilie, fiind găsit vinovat pentru uciderea unui bărbat în vârstă de 82 de ani, căruia i-a administrat soluție pentru desfundat țevile. Fapta s-a petrecut în 2020, atunci când bărbatul era îngrijitorul victimei.

Potrivit informațiilor publicate de publicația spaniolă 20minutos, motivul crimei au fost banii. Bătrânul și-a modificat testamentul în favoarea românului care îl îngrijea, fix înainte de deces.

Sentința a fost pronunțată în unanimitate

 

Cazul a fost judecat prin procedura Curții cu Juri, care a pronunțat în unanimitate verdictul de vinovăție, pe 14 martie. S-a convenit ca acuzatul să rămână în libertate provizorie, cu obligația de a se prezenta în fața instanței de judecată de două ori pe săptămână și cu interdicția de a părăsi țara, pentru care i-a fost deja retras pașaportul. Aceste măsuri asigurătorii au fost respectate de la arestul din 18 septembrie 2020.

Cu toate acestea, la o zi după condamnarea de către Judecătoria Provincială, procurorul a solicitat ca persoana condamnată să fie încarcerată. Marți, 23 aprilie, a fost emis ordinul de închisoare, iar Poliția Națională a primit ordin să aresteze și să transporte acuzatul la penitenciarul Logroño.

Potrivit sursei citate, românul are 46 de ani și și-a petrecut doar o parte din viață în Spania, unde nu are familie.

Avocatul românului a anunțat deja un recurs împotriva deciziei Curții Provinciale în fața Camerei Civile și Penale a Curții Superioare de Justiție din La Rioja.

 

-------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din SPANIA, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link:

-> https://chat.whatsapp.com/GS0fhMGHpuhLxn63v90nS4 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel