Spania. Românca de 19 ani dispărută, găsită moartă. Moment de reculegere pentru Florina: „Singure, la mila mafiei și asasinilor”

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:
florina_romanca_disparuta_spania
florina_romanca_disparuta_spania

Florina, românca de 19 ani care a dispărut fără urmă în Spania în urmă cu aproape o lună, a fost găsită moartă într-un șanț, între Silla și Albufera. Garda civilă continuă căutarea criminalului Florinei, în timp ce colega ei de cameră începe procedurile pentru a duce victima în România.

Potrivit primarului din Albal, Ramón Marí, aceste tragedii nu sunt rezultatul întâmplării: „Sunt singure, într-o aventură, la mila mafiilor și a asasinilor”. „Indiferent câte ordonanțe am face împotriva prostituției, nu putem lupta decât cu eforturile poliției și ale Gărzii Civile”. Și adaugă: „Știm cu toții că sunt exploatate de mafii, că depind de aceste grupuri, dar dacă sunt întrebate spun că sunt acolo din propria lor voință, este dificil să acționăm”.

Citește și Spania. Românca de 19 ani dispărută la începutul anului a fost găsită MOARTĂ. Trupul Florinei plutea într-un șanț

„O condamnare populară pentru sfârșitul ei dureros. Intenția noastră este să organizăm un miting mâine la ora 12, cu un minut de reculegere în memoria Florinei”, a mai spus primarul.

Citește și Spania. Florina, prostituata româncă, dispărută peste o săptămână, căutată cu câini dresați

Între timp, colega de cameră a fetei, de asemenea româncă, asigură că va iniția procedurile de returnare a victimei în România odată autorizată de instanța care investighează cazul. După cum își amintește, „Florina a venit în Spania acum un an, este fiica părinților divorțați și are o soră mai mică în țara ei” . Era „veselă și iubea muzica și dansul”. 

 

„A merge la prostituate este violență sexistă”

 

Președintele Asociației Casa de la Dona de Silla, Elvira Catalán, îndeamnă forțele de securitate să „pună capăt rețelelor de exploatare sexuală în drumurile de încorporare și drumurile adiacente Pista de Silla” și să evite astfel „noi crime”, precum cea a Florinei.

Grupul propune ca toate municipalitățile învecinate Albal, Beniparrell și Catarroja „să se alăture rețelei de localități libere de trafic de femei” . Solicită „toate măsurile în puterea sa pentru a pune capăt exploatării sexuale a femeilor”.

Casa de la Dona invită și grupurile politice ale corporației municipale din Silla să se alăture campaniei de conștientizare sub sloganul „a merge la prostituate este violență sexistă”.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel