OMS nu recomandă folosirea unui alt vaccin între două doze, aşa cum au decis autorităţile din Franţa

OMS nu recomandă folosirea unui alt vaccin între două doze, aşa cum au decis autorităţile din Franţa
OMS nu recomandă folosirea unui alt vaccin între două doze, aşa cum au decis autorităţile din Franţa

OMS a anunțat că nu poate da o recomandare cu privire la o modificare a vaccinului anti-Covid între două doze. Anunțul vine după ce Înalta Autoritate a Sănătăţii (HAS) din Franţa a decis ca persoanele sub 55 de ani care au primit o primă doză de ser AstraZeneca pot face rapelul cu un alt vaccin.

Organizația Mondială a Sănătății nu recomandă folosirea unui alt vaccin între două doze, aşa cum au decis autorităţile din Franţa

Reprezentanții organizației au precizat vineri că nu pot face o recomandare cu privire la o modificare a vaccinului anti-Covid între două doze, din lipsa „datelor adecvate”, notează Le Figaro.

 

Margaret Harris: „Schimbul de vaccinuri nu este un lucru pe care l-ar putea recomanda”Anunţul vine după ce Înalta Autoritate a Sănătăţii (HAS) din Franţa a decis ca persoanele sub 55 de ani care au primit o primă doză de ser AstraZeneca pot face rapelul cu un alt vaccin anti-Covid.

„Nu există date adecvate pentru a spune dacă acest lucru se poate face, astfel încât experţii organizaţiei au concluzionat că schimbul de vaccinuri nu este un lucru pe care l-ar putea recomanda în acest moment,” a declarat Margaret Harris, purtător de cuvânt al OMS, în timpul şedinţei periodice a ONU de la Geneva.

 

România a decis joi continuarea vaccinării cu AstraZenecaFranţa continuă să încurajeze folosirea vaccinului AstraZeneca, amintind că „raportul risc-beneficiu” al acestui ser a fost „foarte, foarte favorabil”. „Luaţi în considerare că aveţi 0,2 persoane din 100.000, adică două persoane dintr-un milion, care ar putea avea un efect secundar potenţial grav”, a asigurat ministrul Sănătăţii francez.

România a decis joi continuarea vaccinării cu AstraZeneca pentru toate categoriile de vârstă.

 

[citeste si]


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy