Ți-a murit părintele când aveai această vârstă? Sănătatea ta, în pericol

StiriDiaspora Team |
Data publicării:
moarte
moarte

Durerea pierderii unui părinte este un fapt dureros la orice vârstă, dar mai este un pericol despre care nimeni nu vorbește.

Dacă un copil, în vârstă de 11 ani, își pierde mama sau tatăl, riscă să aibă depresie la vârstă adultă. Prof. Univ. Dr. Dan Prelipceanu, cel mai bun psihiatru, a explicat acest lucru.

"Decesul unui părinte înaintea vârstei de 11 ani s-a văzut că este un factor de risc care funcționează în apariția depresiei la vârstă adultă", a spus specialistul.

Când viața se apropie de sfârșit, crește anxietatea

Întrebat dacă vârsta propriu-zisă este un factor de risc, profesorul a zis: "Da, în sensul în care vârsta senectuții este un factor de risc. Când viața se apropie de sfârșit, crește anxietatea. Scad monoaminele cerebrale care susțin totuși tonusul psihic care și acesta scade. Apar stresul pensionării, bolile somatice, de însoțire, toate se adună, iar riscul este mare. Depresia poate este mai ușor de rezolvat în România zilelor noastre, cu structurile pe care le avem. (...) O depresie gravă trebuie tratată psihofarmacologic, dar și psihoterapeutic. (...) Pentru depresiile rezistente, sunt alte tipuri de intervenții".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel