Un băieţel s-a născut cu limba de patru ori mai mare. Sindromul de care suferă copilul

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
baietel_sindromul_BWS
baietel_sindromul_BWS

Un băieţel de trei ani care s-a născut cu o limbă de patru ori mai mare pentru gura lui a trebuit să fie operat pentru a i se îndepărta doi centimetri din organ, altfel nu putea respira. Medicii nu au ştiut cum să-i încetinească creşterea, iar copilul risca să rămână fără aer.

Owen Thomas, din Pennsylvania, suferă de o boală extrem de rară numită Sindromul Beckwith-Wiedemann (BWS), o afecțiune care cauzează creșterea excesivă a diferitelor zone ale corpului și afectează doar unul din 15.000 de copii. Mama sa, Theresa Thomas, în vârstă de 30 de ani, a primit diagnosticul pentru copilul ei în 2018, la doar două săptămâni după ce s-a născut, iar starea i-a pus viața fiului ei în pericol pentru că micuţul nu putea să respire. A fost supus unei operaţii lungi, de urgenţă pentru a i se îndepărta pe loc 2 centimetri din organ.

La început, medicii au spus că limba lui Owen era „puțin umflată”, dar testele ulterioare au arătat că obstrucționează de fapt căile respiratorii ale copilului, fiind de patru ori prea mare pentru gura lui. Noaptea, copilul „înceta să respire și se sufoca în somn atât de tare încât vomita”, motiv pentru care părinţii trebuiau să îl supravegheze în fiecare secundă, stând cu frică să nu păţească ceva. Owen a fost supus unei lungi intervenţii chirurgicale pentru a i se îndepărta doi centimetri din limbă şi pentru a i se eradica apneea obstructivă de somn. Din păcate, operaţia nu este o soluție permanentă, limba lui Owen continuă să crească, iar medicii nu au descoperit încă un tratament permanent pentru afecţiunea sa.

„Owen a fost diagnosticat oficial la Spitalul de Copii din Philadelphia de către echipa lor genetică BWS. Știam în inima mea că așa a fost creat Owen și că avea BWS, dar, deși știam, nu a ușurat primirea diagnosticului oficial. Îmi amintesc că mi-a fost rău de stomac și aproape că am vărsat la programare. Înainte de Owen, nu auzisem niciodată de sindromul lui. Chiar și medicii cu care am lucrat la acea vreme nu au auzit niciodată de asta. Sindromul a fost descoperit în anii 1960, deci există încă multe lucruri pe care medicii nu le știu”, a declarat Theresa, care deține o mică afacere și își împărtășește povestea în speranța că va putea ajuta şi alți părinți ai căror copii suferă de această afecţiune. Owen s-a născut pe 7 februarie 2018 și cântărea aproape 5 kilograme, potrivit Daily Mail.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel