Românii din străinătate se pot vaccina la vamă cu Johnson&Johnson

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:
politia_de_frontiera
politia_de_frontiera

Zeci de persoane din străinătate trec în fiecare zi granița pentru a se vaccina în România, la Arad. Cei mai mulți sunt români stabiliți în Europa care vin în țară pentru rezolvarea diverselor probleme și profită de faptul că aici se pot vaccina fără programare. 

Horea Timiș, directorul DSP Arad, a vorbit despre fenomenul de turism al vaccinării, constatat în ultima perioadă. Vaccinarea se poate face cu Johnson & Johnson care impune administrarea unei singure doze de vaccin, la vama Nădlac 1 și 2.

„Foarte mulți români vin la Arad doar ca să se vaccineze, stau și 2 - 3 zile. Nu numai românii din diaspora se pot vaccina, ci și alți cetățeni europeni”, a mai asigurat directorul DSP Arad, la Digi24.

„Sunt români care vin din toată Europa: din Elveția, Franța, Germania, Spania. Nu există țară să nu fi fost vaccinată la Arad”, a mai spus Horea Timiș.

El a precizat că sunt suficiente doze în Arad și pentru imunizarea locală, și pentru cei care vin din străinătate.

„Serul de la Johnson&Johnson are o singură doza, platforma în acest moment este optimizată să aloce doza de rapel. Vor fi mai multe centre operaționalizate în zonele de frontieră, aeroporturi, mai ales care au zboruri internaționale și puncte terestre, Nădlac – Satu Mare – Borșa, pentru a avea posibilitatea în mod deosebit pentru cetățenii români din Diaspora care revin în țară să se poată vaccina, majoritatea din centre vor avea Johnson and Johnson care nu are nevoie de rapel. Strategia noastră este de a distribuit vaccinuri acolo unde este cel mai mare număr de persoane și unde există doritori”, a explicat Valeriu Gheorghiță.

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel