RAPORT DUR în cazul copilului MORT la spitalul Sanador: Medicii au GREȘIT

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Colegiul Medicilor din România a finalizat ancheta în cazul copilului mort la spitalul privat Sanador. Doctorii au greșit în cazul morții bebelușului de un an și zece luni care a decedat în octombrie anul trecut. 

Copilul a ajuns în luna octombrie 2018 la spitalul Sanador pentru o operație de hernie inghinală, iar câteva ore mai târziu a murit, relatează Digi24. Părinții au reclamat atunci o serie de nereguli și, după operație, medicii nu l-au mai consultat pentru a vedea cum se simte, deși li se atrăgea atenția că starea bebelușului se agrava de la minut la minut. Pentru că nu erau băgați în seamă, părinții au sunat din spital la 112.

Citește și INFORMAȚII de ULTIMĂ ORĂ despre starea de sănătate a lui Liviu Dragnea

Comisia de la Colegiul Medicilor care a analizat acest caz spune acum că monitorizarea parametrilor vitali a fost insuficientă. De asemenea, nu a fost asigurată o continuitate a activității medicale a mediculu ide gardă, ceea ce înseamnă că post-operator copilul nu a fost supravegheat conform legii în ceea ce privește monitorizarea chirurgicală pediatrică.

Colegiul Medicilor mai spune că toate aceste fapte duc la o abatere de la buna practică medicală. Însă, sancțiunea dată de Colegiul Medicilor este nemulțumitoare pentru părinți, fiind vorba de un singur vot de blam atât pentru medicii care au operat copilul, cât și pentru medicii anesteziști și cei de la terapie intensivă.

Citește și Doctorul care a salvat-o pe Andreea Bălan povestește cum s-a petrecut totul

Părinții pot contesta acest răspuns în 15 zile din momentul în care l-au primit. Pe rol este deschis și un dosar penal pentru ucidere din culpă.

În urma autopsiei, efectuată anul trecut, s-a stabilti că bebelușul a murit din cauza unui şoc hemoragic. Spitalul Sanador a precizat ulterior într-un comunicat de presă că au fost respectate toate protocoalele, însă părinții acuză că nu aceasta este problema, ci că angajații nu știu să le pună în practică.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel