Percheziții în mai multe județe, în legătură cu certificate de vaccinare false

Mihaela Horchidan |
Data actualizării: | Data publicării:

Poliţiştii din trei judeţe fac percheziţii, în această dimineață, în legătură cu certificate de vaccinare care ar fi fost falsificate, a informat IPJ Timiş.

Poliţiştii din trei judeţe fac percheziţii în legătură cu certificate de vaccinare care ar fi fost falsificate. Bănuiala a apărut după ce mai multe persoane care susţineau că au fost imunizate împotriva COVID-19, s-au infectat și au ajuns în stare foarte gravă în spital, a informat IPJ Timiş.

La percheziţii participă lucrători ai Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratelor Judeţene de Poliţie Timiş, Mehedinţi şi Gorj. "În dosar, se efectuează cercetări cu privire la infracţiunile de fals intelectual, uz de fals, fals informatic şi zădărnicirea combaterii bolilor, constând în aceea că mai multe persoane s-au prezentat pentru a fi internate la spital cu simptomatologie gravă de infectare cu virusul SARS-CoV-2 şi au prezentat la internare certificate de vaccinare anti-covid, pentru care există suspiciunea că ar fi false", precizează informarea transmisă de către reprezentanţii IPJ Timiş, conform Agerpres.

În urma desfasurarii percheziţiilor, vor fi puse în executare opt mandate de aducere.

 

Un medic român reclamă că există grupuri de Facebook care vând certificate Covid

 

În urmă cu o săptămână, medicul cardiolog Vasile Rădulescu reclama că există grupuri de Facebook care vând certificate Covid false. Potrivit acestuia, Poliţia Română a demarat o anchetă.

„Există niște grupuri pe Facebook care vând certificate Covid. Mi se pare absolut incredibil să-ți faci business din așa ceva. Vă anunț că Poliția Română a primit deja informațiile și va acționa repede. Și cum vă puteți lua un certificat, știind că aveți o hârtie și ZERO protecție în fața bolii? Câtă inconștiență e asta? Idem cu cei vaccinați la chiuvetă, bașca figurând și vaccinați în sistem! Dacă vedeți moarte pe lângă voi și vreți vaccin, cum procedați? Vă autodenunțați? Avem nevoie de responsabilitate, respectarea regulilor, încrederea în știință. Altfel suntem pe o pistă imorală, ilegală, cu riscuri multiple”, a scris pe Facebook medicul.

Poliţia Română a deschis mai multe anchete vizând eliberarea de certificate false de vaccinare sau aşa-numita ”vaccinare la chiuvetă”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel