Pacienți cu COVID, mutați din spital din cauza frigului

Mihaela Horchidan |
Data publicării:

Pacienții de la Spitalul Mobil de la Lețcani sunt transferați, miercuri, la alte spitale din Iași, din cauza frigului. Instalaţia de căldură de la Spitalul din Leţcani nu este adecvată pentru a răspunde necesităților în condiţiile temperaturilor scăzute din ultimele zile.

Pacienții de la Spitalul Mobil de la Lețcani sunt transferați, miercuri, 10 noiembrie, la alte spitale din Iași, din cauza frigului existent în saloane. Potrivit reprezentanților spitalului, instalaţia de căldură de la Spitalul din Leţcani nu este una adecvată pentru a răspunde necesităților în condiţiile temperaturilor scăzute existente în ultimele zile.

În aceste condiții, pacienții sunt transferați din cauza frigului din ultimele zille, în contextul în care instalația de căldură a spitalului nu face față la temperaturile din ultimele zile, scrie Mediafax. Astfel, pacienții spitalului sunt trimiși către celelalte spitale din Iași, până ce vor rămâne 12 pacienți cu forme critice, de la terapie intensivă, dar acest lucru numai în condițiile în care sistemul va putea fi remediat.

Decizia vine în contextul în care, în ultimele zile, la Iași temperaturile nocturne au scăzut sub zero grade Celsius.

 

„Instalația de căldură a Spitalului Lețcani este una inadecvată pentru temperaturile de la noi"

 

Alte șapte persoane vor fi transferate, pentru ca cele 12 paturi de la Terapie Intensivă să fie ocupate de cazurile critice, dar numai în condițiile în care sistemul va putea fi remediat.

„Instalația de căldură a Spitalului Lețcani este, după cum știm, este una inadecvată pentru temperaturile de la noi și având în vedere că în cursul nopților următoare temperaturile vor scădea sub zero grade trebuie să căutăm soluții de a preveni o astfel de situație. În momentul de față, firma angajată de către Asociația Euronest a transmis că a găsit soluţii pentru rezolvarea problemei, dar noi ne pregătim şi cu soluţii alternative în cazul în care solițiile lor nu vor da rezultate. Vrem să avem o soluţie de rezervă pentru a evita situaţia în care pacienţii să fie supuşi la hipotermie. (...) Soluţia este să creăm o serie paturi de terapie intensivă în spațiile din celelalte spitale, în saloane care nu sunt de terapie intensivă, dar care au guri de oxigen”, a declarat dr. vasile Cepoi, directorul DSP Iași, potrivit Mediafax.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel