O hackeriță pe jumătate ROMÂNCĂ face FURORI în SUA la doar 12 ani: „Pot să șterg toate voturile lui Donald Trump”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Sursa foto: captură video Libertatea
Sursa foto: captură video Libertatea

La 12 ani, Bianca Lewis este deja unul din cei mai apreciați hackeri din lume. Pe jumătate româncă, Bianca face furori în SUA, unde a fost audiată în Congres și a vorbit de trei ori la DEF CON, cea mai mare conferință de hacking din lume, iar în noiembrie vine și la București. Când avea 11 ani, Bianca a descoperit vulnerabilități în sistemul electronic de vot al SUA, arătând cu dezinvoltură cum poate modifica cifrele: "Pot să șterg toate voturile lui Donald Trump".

 

Bianca Lewis locuiește în New Jersey, este din mamă româncă și tată american, iar la 12 ani s-a consacrat deja ca unul din cei mai talentați și apreciați hackeri din lume. Pe 7 și 8 noiembrie, Bianca vine la București pentru a susține o prezentare la ediția a zecea a DefCamp, cea mai mare conferință de securitate cibernetică din România, potrivit Agerpres.

BiaSciLab, aşa cum este cunoscută în comunitate, s-a făcut deja remarcată prin prezentările susţinute la DEF CON, cea mai mare conferinţă de hacking la nivel mondial, unde a vorbit deja de trei ori. Într-un interviu recent publicat pe blogul DefCamp, BiaSciLab a povestit că la DEF CON 26 a fost unul dintre primii copii care au compromis sistemul de raportare a voturilor din SUA.

„Am început să studiez sistemul de securitate al procesului de vot şi să mă întreb cât de sigur este, de fapt. Pe la începutul anului, Mikie Sherrill, membră a Congresului SUA, m-a invitat la o audiere despre siguranţa sistemului de vot, lucru care mi-a crescut şi mai mult interesul pentru subiect. Sper să atrag cât mai multă atenţie asupra vulnerabilităţilor din sistemul de vot ca să poată fi rezolvate”, spune Bianca.

 

Bianca a devenit celebră în toată lumea la 11 ani

 

Bianca a devenit celebră în toată lumea anul trecut, pe când avea 11 ani. În august 2018, copila a participat la un concurs organizat de o organizație non-profit care promovează hacking-ul în scopuri bune.

„Voi încerca să schimb voturile pentru Donald Trump, să îi dau mai puține voturi. Pot chiar să-i șterg toate voturile”, explica Bianca pentru BBC, citat de Libertatea.

Ajunsă o vedetă în lumea hackerilor, Bianca dovedește o personalitate puternică și independentă. Se implică în proiecte ample, îndeamnă fetele de vârsta ei să fie active, își împărtășește expertiza pe rețelele de socializare, ține discursuri la conferințe internaționale, sfătuiește Congresul american cum să-și securizeze sistemul electronic de vot, toate la 12 ani.

„Eu nu înțeleg de ce bărbații trebuie să fie cei care le pornesc pe toate. De ce nu se termină odată asta, cu bărbații care aleargă după putere?", s-a întrebat ea pentru Technical.ly, într-un interviu din martie 2019, la secțiunea Femei din Tehnologie.

 

Bianca a început să creeze programe încă din grădiniță

 

Publicația arată că Bianca a început să creeze programe încă din grădiniță, cel care i-a insuflat pasiunea pentru tehnologie fiind tatăl ei, Eric, programator la Power Home Remodelling.

„Vreau să învăț totul, pentru că tehnologia este viitorul. Îmi place să fac orice cu tehnologia și știința, pentru că astea mă interesează. Dacă e ceva ce pot face, atunci îl fac. De ce să nu poată și fetele asta? De ce numai bărbații să facă asta?", mai spunea Bianca.

Ultimul său proiect este WaterBot, un sistem automat de irigație care dozează o cantitate precisă de apă pentru plante, la intervale regulate de timp. Următorul pas e să adapteze WaterBot pentru a încălzi apa pentru cai în timpul iernii și să le monitorizeze gradul de hidratare.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel