„Am mers să fac un duș”. O badantă româncă este în stare de șoc după ce pensionara de care avea grijă a plecat din casă: „Nu mă așteptam la asta”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

O tragedie a avut loc în Volpago del Montello, Treviso din Italia, în momentul în care Dirce Girardi, în vârstă de 91 de ani, a fost găsită moartă în canalul Brentella. Femeia a fost dată dispărută de câteva ore, iar descoperirea sa a șocat comunitatea locală. Badanta româncă ce avea grijă de ea a fost profund afectată de tragedie și a declarat că nu-și poate găsi cuvintele potrivite pentru a exprima durerea sa.

Evenimentul tragic a avut loc seara târziu, pe data de 3 iunie. Dirce Girardi a părăsit casa în timp ce îngrijitoarea româncă făcea duș. Aceasta a profitat de câteva minute de singurătate și a ieșit pe ușă. Când badanta româncă a ieșit din baie, a constatat că femeia în vârstă de 91 de ani a dispărut. De obicei, Dirce mai ieșea singură din când în când pentru a socializa cu vecinii săi. În mod normal, acest lucru nu îngrijora pe badanta româncă, deoarece era obișnuit ca bătrâna să se întoarcă acasă în siguranță. Cu toate acestea, pe măsură ce timpul trecea și Dirce nu revenea, îngrijitoarea româncă a început să se îngrijoreze tot mai mult.

Tragedia a lăsat comunitatea într-o stare de șoc. Fiica lui Dirce și-a exprimat șocul și durerea familiei în fața acestei pierderi neașteptate. Cuvintele i-au lipsit în momentul în care a fost intervievată și a menționat că întreaga familie este profund șocată și întristată de această tragedie.

Povestea emoționantă a unei românce, care a plecat din țară de foame: „Mâncam o dată la două zile și fetițele plângeau că nu aveam nici pâine”

 

Badanta româncă a început să se îngrijoreze și a sunat la cunoscuți

 

În urma absenței prelungite a pensionarei, îngrijitoarea sa, Mariana Antoniu, a început să se îngrijoreze și a inițiat o mobilizare spontană a tuturor celor care o cunoșteau pe Girardi. Aceasta a apelat la persoanele apropiate și la prieteni pentru a obține informații despre dispariția femeii. Între timp, unii trecători au descoperit trupul unei femei în zona Fra Giocondo din Volpago del Montello, într-o ecluză de pe canalul Brentella.

Carabinierii au intervenit imediat la fața locului, în seara de 3 iunie. Deși circumstanțele exacte în care bătrâna de 91 de ani a ajuns în canal nu sunt încă clare, primele investigații sugerează că nu este vorba de o moarte violentă. Trupul neînsuflețit al femeii a fost dus la morga din Montebelluna, unde va fi supus unei autopsii care va stabili cauza exactă a decesului. 

Italia. Badantă româncă, concediată după ce a venit din vacanță: „Nu te mai întoarce aici niciodată!”. Ce a făcut conaționala pentru a-și recupera hainele din casă

 

„Am mers să fac un duș, iar ea a ieșit din casă”

 

În casa unde locuia Dirce Girardi, îngrijitoarea Mariana Antoniu trăiește o tristețe profundă. Acea casă pe care o împărțea cu bătrâna în vârstă de 91 de ani până cu o zi în urmă este acum învăluită într-o atmosferă de goliciune și tristețe.

Cu o voce frântă, îngrijitoarea Mariana Antoniu recunoaște imediat: „Era o doamnă veselă și am încercat să-i aduc liniște prin rolul meu. Ca oricine, avea suișuri și coborâșuri, dar era o femeie hotărâtă și serioasă. Îi plăcea să se plimbe și să aibă grijă de plantele ei. Avea un adevărat talent pentru grădinărit. A fost politicoasă și foarte amabilă cu vecinii săi”. Apoi, ea reconstituie acele ultime momente: „Am mers să fac un duș, iar ea a ieșit din casă. Știam că uneori merge să vorbească cu vecinii, așa că nu m-am îngrijorat imediat. Dar au trecut orele și am început să sun la câțiva cunoscuți, iar finalul a fost cel care a fost, cel mai urât, cel mai teribil. Nu ne așteptam la asta. Suntem șocați, toți suntem șocați”.

Cu durere în suflet, Tereza Tommasel, fiica lui Dirce împreună cu Loretta, își exprimă durerea: „Este un lucru pe care nu ni-l puteam imagina. Am fost alături de ea în fiecare zi. A fost foarte greu să o văd într-o astfel de situație, nu există cuvinte. Este o pierdere teribilă”. Apoi, își amintește de mama sa: „Era o femeie foarte puternică și combativă. Îi plăcea să aibă grijă de tot, de ea însăși, de casă, de grădină, de toate. A fost o persoană creativă”. Dirce Girardi lasă în urmă și doi nepoți, Linda, în vârstă de 32 de ani, și Andrea, în vârstă de 20 de ani. „Ea a fost mereu foarte prezentă pentru cei doi nepoți ai ei”, explică fiica sa. „Pentru Linda, a fost ca o a doua mamă, în timp ce Andrea locuiește puțin mai departe, dar ea a fost întotdeauna acolo pentru el”.

Italia. Badantă româncă, acuzată că a furat bijuteriile bătrânei: „A fura aur și amintiri de familie e ca și cum ai lua o bucată de viață“

---------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG 

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel