„Rămâneți calmi și evitați să vă mișcați!”. Într-o țară în care locuiesc mulți români au apărut bule misterioase în nisip

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
„Rămâneți calmi și evitați să vă mișcați!”. Într-o țară în care locuiesc mulți români au apărut bule misterioase în nisip
„Rămâneți calmi și evitați să vă mișcați!”. Într-o țară în care locuiesc mulți români au apărut bule misterioase în nisip

Plaja populară din Marea Britanie atrage atenția turiștilor care profitau de vremea favorabilă în weekend, dar aceștia au fost avertizați să se abțină de la a se apropia de aceasta, întrucât au apărut fenomene misterioase sub formă de bule în nisip. Un incident de acest gen a fost observat în Rest Bay, lângă Porthcawl, în Țara Galilor, conform informațiilor prezentate de Daily Star.

Nisipul de pe plajă a căpătat un aspect de nisip mișcător sau nisip care se scufundă, fapt ce a determinat autoritățile să sfătuiască oamenii, în special părinții însoțiți de copii, să se abțină de la apropierea de acea zonă.

„Recomandăm să rămâneți calmi și să evitați deplasările. Orice persoană care ar putea fi prinsă în capcană ar trebui să avertizeze și ceilalți să nu încerce să-i salveze, deoarece ar putea deveni ei înșiși blocați, în lipsa echipamentului adecvat”, a declarat Agenția Maritimă și Pază de Coastă pe paginile lor web.

 

Ce determină fenomenul nisipurilor mișcătoare

 

Fenomenul nisipurilor mișcătoare, cunoscute și sub numele de „quick sand” în engleză, se datorează, de obicei, impregnării nisipului cu apă. Nisipul devine atât de saturat cu apă, încât reduce frecarea dintre particule, ceea ce face ca acesta să nu mai poată susține aceeași greutate ca de obicei. Astfel, orice obiect peste acesta va intra în nisip. Furtunile intense pot fi, de asemenea, responsabile de apariția nisipurilor mișcătoare.

În anul 2020, Daily Star a relatat că furtunile Ciara, Dennis și Jorge au creat zone lichefiate pe plajele din țară. Un bărbat care s-a blocat în timp ce alerga pe o plajă din Newquay a declarat: „Pe plajă sunt foarte mulți oameni. Mă tem că un câine va intra și se va prinde în nisip, iar apoi stăpânul său va încerca să-l salveze”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel