Nisipul de pe plajă a căpătat un aspect de nisip mișcător sau nisip care se scufundă, fapt ce a determinat autoritățile să sfătuiască oamenii, în special părinții însoțiți de copii, să se abțină de la apropierea de acea zonă.
„Recomandăm să rămâneți calmi și să evitați deplasările. Orice persoană care ar putea fi prinsă în capcană ar trebui să avertizeze și ceilalți să nu încerce să-i salveze, deoarece ar putea deveni ei înșiși blocați, în lipsa echipamentului adecvat”, a declarat Agenția Maritimă și Pază de Coastă pe paginile lor web.
Ce determină fenomenul nisipurilor mișcătoare
Fenomenul nisipurilor mișcătoare, cunoscute și sub numele de „quick sand” în engleză, se datorează, de obicei, impregnării nisipului cu apă. Nisipul devine atât de saturat cu apă, încât reduce frecarea dintre particule, ceea ce face ca acesta să nu mai poată susține aceeași greutate ca de obicei. Astfel, orice obiect peste acesta va intra în nisip. Furtunile intense pot fi, de asemenea, responsabile de apariția nisipurilor mișcătoare.
În anul 2020, Daily Star a relatat că furtunile Ciara, Dennis și Jorge au creat zone lichefiate pe plajele din țară. Un bărbat care s-a blocat în timp ce alerga pe o plajă din Newquay a declarat: „Pe plajă sunt foarte mulți oameni. Mă tem că un câine va intra și se va prinde în nisip, iar apoi stăpânul său va încerca să-l salveze”.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News