Nelu Tătaru: „Purtarea măştilor se poate impune în starea de alertă, altfel limităm nişte drepturi”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, afirmă că România este în stare de alertă, având aproape 200 de cazuri zilnic şi o medie de 150 de persoane la Terapie Intensivă.

„Dincolo de disputa politică, este o stare de alertă. Chiar dacă nu e aprobată de Parlament, este o stare de alertă”, a afirmat ministrul miercuri seară, la Digi 24.

Acesta a vorbit despre faptul că avem aproape 200 de cazuri de noi îmbolnăviri zilnic şi o medie de 150 de persoane internate la Terapie Intensivă, lucruri de care trebuie să se ţină cont.

Întrebat care ar fi motivele prelungirii stării de alertă, Tătaru a explicat: „Măsurile sunt aprobate în contextul stării de aleră, relaxările le putem face doar în contextul unei stări de alertă sau urgenţă. Detaşarea personalului se poate face doar în stare de alertă sau urgenţă, măştile se pot distribui la fel. Sunt condiţii pentru a putea reveni gradual la o viaţa normală. Nu s-a terminat pandemia, nu am coborât panta. Sunt ţări care au reluat transmiterea comunitară. Trebuie să relaxăm gradual şi asta se poate face numai în stare de alertă”.

 

Restaurantele nu ar mai putea rămâne închise, în lipsa stării de alertă

 

Ministrul a explicat că se ia în calcul şi „un plan B” în cazul în care Parlamentul nu va aproba starea de alertă, dar a explicat că se aşteaptă să se ajungă la un consens.

„Purtarea măştilor se poate impune în starea de alertă, altfel limităm nişte drepturi”, a mai explicat ministrul, precizând că nici restaurantele nu ar mai putea rămâne închise, în lipsa stării de alertă.

 

„Recomand o stare de alertă pentru a nu ajunge la o aglomerare de cazuri”

 

De asemenea, întrebat dacă s-ar putea impune starea de alertă doar în anumite zone, ministrul a precizat: „Nu stă în picioare. Avem focare peste tot şi avem focare în constituire. Putem impune o izolare sau carantinare în starea de alertă. Avem cazuri asimptomatice care transmit. La Braşov, agentii economici şi-au testat muncitorii şi am văzut rezultatele”.

„Recomand o stare de alertă pentru a nu ajunge la o aglomerare de cazuri. Sper ca Parlamentul să înţeleagă, după discuţii cu premierul, că este necesară o stare de alertă care nu impune restricţii cum erau în primele 30 de zile”, a mai explicat Tăratu, potrivit News.ro.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel