Mannik, rețeta tradițională a tortului din griș, un deliciu simplu și rapid: Se topește în gură!

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:
Mannik, rețeta tradițională a tortului din griș, un deliciu simplu și rapid: Se topește în gură!
Mannik, rețeta tradițională a tortului din griș, un deliciu simplu și rapid: Se topește în gură!

„Mannik” este un tort din griș, având originile în Rusia. Se prepară extrem de simplu și rapid este absolut delicios. Desertul este potrivit atât pentru copii, cât și pentru cei mari.

Mannik este un tort foarte popular, deoarece - pe lângă gustul său minunat - este, de asemenea, foarte simplu de preparat.

Citește și Rețeta de mucenici a lui chef Scărlătescu. Desertul pentru 9 martie cu o savoare aparte

Dacă apar oaspețiineanuțați la ușă, acest tort va fi mântuirea ta, fiind rapid, simplu și delicios.

Citește și Biscuiți pufoși cu brânză. Un deliciu sănătos și rapid pentru răsfățul de week-end. Dau pur și simplu dependență!

Așa cum se întâmplă adesea cu rețetele simple, rețeta Mannik poate fi variată, în funcție de zonele de unde provine. De exemplu, puteți înlocui chefirul slab cu smântână bogată. Pentru un Mannik de cacao, adăugați lapte și multă cacao. De asemenea, puteți condimenta tortul cu fructe. Merele, bananele sau fructele confiate, cum ar fi cireșele sau mandarinele, sunt cele mai potrivite în acest scop.

Dacă nu vă place o aromă foarte dulce, puteți adăuga puțină coajă de lămâie rasă în aluat.

Mannik, rețeta tradițională a tortului din griș: bine de știut!

Ingrediente

gris - 200 grame;

250 ml kefir 20% grăsime;

2 ouă;

zahăr - o jumătate de pahar.

Vezi și: Tort Mimoza, rețeta tradițională de 8 martie în Italia: Cel mai feminin și pufos preparat

Aluatul din griș poate părea mai întâi prea apos, dar nu vă lăsați înșelați de această primă impresie, deoarece grișul se rigidizează treptat. Bucătarii care preferă acest tip de aluat spun că adăugarea de griș conferă produselor de patiserie și plăcintelor o aromă mai îndrăzneață și o crustă unică, fragedă. Utilizarea grișului nu schimbă cantitatea de calorii, proteine, grăsimi sau carbohidrați din preparat, dar grișul este ceva mai greu de digerat, fiind un ingredient mai sățios.

Timpul de gătit Mannik variază de la 20 de minute la o oră în funcție de utilizarea cuptorului sau a slowcoocker-ului, de dimensiunea și diametrul formei etc. Este simplu să verificați când este gata tortul - introduceți orice scobitoare de lemn în mannick dacă bățul este uscat - e gata, dacă iese ud sau cu aluat lipit de el - prăjitura mai stă puțin în cuptor.

Produsul finit poate fi presărat cu zahăr pudră,  sau glazură. Adesea, mannik este folosita ca blat pentru falte prăjituri.

Poate că aceasta este cea mai ușoară rețetă pas cu pas pentru mannik, unde nu există ingrediente de prisos, totul este extrem de simplu și clar. Avantajul său este și faptul că îl puteți adapta la gustul dvs. adăugând anumite produse, alegând un multicooker în locul unui cuptor, variind în funcție de cantitatea de zahăr.

Citește și: Piparaică (oașpică), rețeta tradițională din Crișana care a înnebunit italienii

Mannik, rețeta tradițională: Mod de preparare pas cu pas

 

1. Mai întâi, porniți cuptorul astfel încât să se încălzească la o temperatură de 170 de grade. Expunerea la un regim de temperatură mai mare nu merită, mannik-ul se arde deasupra, iar în interior nu va avea timp să se coacă.

2. Într-un castron adânc, adăugați griș, turnați chefirul, amestecați bine cu o lingură până când cocoloașele dispar, acoperiți recipientul cu un prosop, lăsați-l deoparte pentru câteva minute, astfel încât griul să absoarbă tot chefirul.

3. Într-un castron separat cu un mixer, bateți ouăle cu zahăr într-o spumă stabilă.

4. Adăugați grișul amestecat cu kefir și amestecă bine până se omogenizează.

5. Adăugați puțin sifon în compoziția rezultată sau adăugați praf de copt pentru aluat, amestecați din nou bine.

6. Luați o matriță divizată sau o tavă de copt. Capacitatea de coacere trebuie să fie suficientă, altfel aluatul din timpul coacerii poate curge din matriță. Ungeți vasul de copt cu ulei, presărați griș (dacă nu mai există griș, presărați făină de grâu).

7. Puneți aluatul și neteziți cu o spatulă de plastic.

8. Puneți forma într-un cuptor fierbinte, coaceți manik-ul puțin mai mult de o jumătate de oră. Nu ar trebui să deschideți cuptorul atunci când coaceți, deoarece preparatul se poate lăsa și cruzi la interior.

9. După timpul alocat, asigurați-vă, uitându-vă prin sticla cuptorului, că mannik-ul a făcut o frumoasă crustă maro deschisă. Deschideți cuptorul, verificați câte este de copt cu ajutorul unei scobitori din lemn.

10. Direct fierbinte, scoateți mannik-ul din matriță, transferați-l cu grijă pe o farfurie plată, mare, răcoriți, presărați cu zahăr pudră. De asemenea, puteți glazura după bunul plac cu orice gem sau glazură.

11. Când serviți, tăiați mannik-ul în porții, serviți cu ceai sau lapte.

Dacă ți-a plăcut rețeta tradițională de Mannik sau tort din griș, ar putea să vă placă și cea de Mălai dulce cu fructe. Rețeta secretă a unei prăjituri minunate, pe placul tuturor

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel