Tarta de lămâie. Fără ouă și fără unt. O felie are doar 150 de calorii. Un desert senzațional de vară

Nicoleta Baciu / 12 iul 2021, 08:28 Salveaza PDF Comentarii
Tarta de lămâie. Fără ouă și fără unt. O felie are doar 150 de calorii. Un desert senzațional de vară
Tarta de lămâie. Fără ouă și fără unt. O felie are doar 150 de calorii. Un desert senzațional de vară

Tarta de lămâie. Fără ouă și fără unt. O felie are doar 150 de calorii. Un deset delicios de vară, care se servește rece și care pate fi preparat din câteva ingrediente simple. În plus, este execelentă pentru cei care țin o dietă: o felie din această bunătate parfumată „cântărește”, de fapt, doar 150 de calorii.

 

Ingrediente pentru blat:

200 de grame de griș integral,

100 mililitri de apă;

50 mililitri de ulei;

80 de grame de stevie;

praf de copt.

 

Ingrediente pentru crema de lămâie:

250 mililitri apă,

150 de mililitri de suc de lămâie;

60 de grame de stevie;

două linguri de amidon de porumb;

coaja rasă de jumătate de lămâie.

 

 

Tarta de lămâie. Fără ouă și fără unt. O felie are doar 150 de calorii. Un desert senzațional de vară. Mod de preparare

 

 

Primul lucru este să combinați grișul, stevia și uleiul într-un castron. Apoi amestecați bine cele trei ingrediente cu o lingură. Adpugați praful de copt, apa și continuați să amestecați.

Vedeți și: Cremă delicioasă de lămâie. Un desert răcoritor cu doar 120 de calorii

După câteva minute, frământați aluatul cu mâinile și apoi îi transferați pe o placă, pe care ați presărat puțin griș integral. Frământați cu mâinile până obțineți un aluat neted și compact, apoi acoperiți-l cu folie alimentară și puneți-l, timp de o jumătate de oră în frigider.

Vă sugerăm și: Tort cu lămâie și ghimbir. Un desert perfect și parfumat pentru micul dejun

În timp ce aluatul se odihnește în frigider, ne ocupăm de crema de lămâie. Într-o cratiță se toarnă apa și zeama de lămâie, apoi se adaugă stevia, coaja de lămâie și o lingură de amidon de porumb. Amestecați bine  cu o lingură.

 Ar putea să vă placă și: Tartă de piersici și migdale. Un desert delicat și parfumat. Perfect pentru micul dejun

După amidonul s-a topit, dați aragazul la foc mediu și lăsați să fiarbă crema de lămâie. Când aceasta a atins densitatea potrivită, aragazul se oprește. Luați o tavă de aproximativ 18 centimetri în diametru și acoperiți-o cu hârtie pergament. Apoi turnați aluatul și dați-l într-un cuptor ventilat la 180 de grade, timp de optsprezece minute. 

Citiți și: Tartă super cremoasă cu lămâie. Fără grăsimi și fără zahăr. O porție are doar 130 calorii

După 18 minute, scoateți baza din cuptor și turnați deasupra crema pregătită anterior. Apoi puneți totul în frigider cel puțin câteva ore. Tăiați o lămâie în felii subțiri și decorați cu ele tarta. După două ore, scoateți tarta din frigider, tăiați-o în felii și le puteți savura alături de o ceașca de cafea sau un suc rece. Poftă bună!

 Dacă doriți să fiți notificați direct pe Whats App, atunci când apare o NOUĂ REȚETĂ, puteți intra pe grupul de Whats App al StiriDiaspora accesând următorul link-> https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g

 

[citeste si]


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy