Prăjitură cu sfecla roșie. Rețeta unui desert sănătos, gustos și ușor de preparat

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
prajitura cu sfecla rosie
prajitura cu sfecla rosie

Prăjitură cu sfecla roșie. Rețeta unui desert sănătos, gustos și ușor de preparat. Sfecla roșie poate fi folosita cu succes și în deserturi, chiar dacă este greu de crezut. Dacă ați mâncat prăjitură cu morcovi, atunci încercați ci prăjitura cu sfecla roșie.

Prăjitură cu sfecla roșie. Rețeta unui desert sănătos, gustos și ușor de preparat. Ingrediente

 

100g  făină

1/2 linguriță bicarbonat de sodiu

1 linguriță extract de vanilie

100 ml ulei de floarea soarelui

200 g zahăr

3 oua

250g ciocolată ruptă în bucăți

1/2 linguriță praf de copt

50g migdale măcinate

250g sfecla roșie crudă

 

Prăjitură cu sfecla roșie. Mod de preparare

 

Încinge cuptorul al 180C. Unge o tavă rotundă cu pereți detasabili cu diametrul de 22 cm și tapetează-o cu hârtie de copt. Topește ciocolată la bain marie și lasă-o să se răcească. Bate ouăle cu uleiul și zahărul. Adaugă extractul de vanilie, bicarbonatul, praful de copt, făină și migdalele măcinate și amestecă bine.

 

Dacă ți-a plăcut rețeta Prăjitură cu sfecla roșie, s-ar putea să îți placă și rețeta Prăjitura ungurească. Rețeta secretă a celui mai rapid și ușor desert pentru cafeaua de dimineață 




Rade sfeclă roșie pe partea mică a râzătorii și stoarce-o de lichidul în exces. Apoi încorporează-o în aluat împreună cu ciocolată. Toarnă amestecul în tavă pregătită și coace timp de 50-60minute, până când trece de testul scobitorii. Dacă prăjitură da semne că se rumenește prea repede acoperă-o cu o folie.Lasă prăjitură să se răcească pe un grătar.

 

Dacă ți-a plăcut rețeta Prăjitură cu sfecla roșie, s-ar putea să îți placă și rețeta Brigadeiro. Rețeta braziliană a bomboanelor de casă din trei ingrediente. Sunt gustoase și se fac extrem de simplu și rapid

 

Pregătește glazură din: 150g ciocolată, 100g zahăr pudra, 100g smântână. Topește ciocolată la bain marie, lasă- să se răcească apoi amestecă în ea zahărul și smântână. Întinde această glazură peste prăjitură răcită și servește.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel