Tort Smetannik. Rețeta tortului rusesc fără ouă, care se face la tigaie. Repede și delicios

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
tort rusesc smetannik
tort rusesc smetannik

Tort Smetannik. Rețeta tortului rusesc fără ouă, care se face la tigaie. Repede și delicios. Tortul Smetannik la tigaie este varianta rapidă când nu ai cuptor, însă ai poftă de ceva dulce. Cu această rețetă îi veți răsfăța pe cei dragi cu un desert minunat. Desertul se face ouă, iar rețeta este ieftină. Poate fi servit alături de o ceașcă de cafea sau o cană de ceai dulce

 

Tort Smetannik. Rețeta tortului rusesc fără ouă, care se face la tigaie. Repede și delicios. Ingrediente pentru aluat

 

Citește și Învârtită cu brânză și codiță de ceapă verde, ca la bunica: O plăcintă ca la carte care întrece toate așteptările

3 pahare de făină (380 g)

200 g de smântână de 20 %

200 g de zahăr

1 linguriță de praf de copt

Tort Smetannik. Rețeta tortului rusesc fără ouă, care se face la tigaie. Repede și delicios. Ingrediente pentru cremă

600 g de smântână

180 g de zahăr

Pentru decor: biscuiți sfărâmicioși și fulgi de migdale

Vezi și: Plăcinte cu urdă și mărar. Rețeta tradițională din Bucovina foarte ușor de preparat  

 

Tort Smetannik. Rețeta tortului rusesc fără ouă, care se face la tigaie. Repede și delicios. Mod de preparare

 

Smântâna se amestecă bine cu zahărul.  Adăugați în compoziție praful de copt în făină și frământați un aluat moale și elastic. Aluatul obținut se împarte în 8 părți egale. Fiecare  parte de aluat se întinde într-un cerc cu diametrul de 20-22 cm. Tăiați marginile cu ajutorul unui capac.

Dacă ți-a plăcut rețeta deTort Smetannik. Rețeta tortului rusesc fără ouă, care se face la tigaie. Repede și delicios, s-ar putea să îți placă și rețeta Tort Medovik. Rețeta celebră rusească a unui desert cu foi și fără coacere

Din resturi veți obține încă 2 blaturi. Astfel, tortul va avea în total 10 blaturi. Blaturile se coc într-o tigaie uscată la foc moderat, câte 2-3 minute pe fiecare parte.

Pentru cremă, smântâna se amestecă bine cu zahărul. Fiecare foaie de blat se unge bine cu crema obținută. Procedați așa cu toate cele 10 foi de blat. Ultimul stat trebuie să fie de cremă. Pentru decor folosiți biscuiți simpli și de ciocolată, pe care îi mărunțiți și fulgi de migdale.  Tortul se lasă la rece peste noapte.  Poate fi servit alături de o ceașcă de cafea sau o cană de ceai dulce. Poftă bună.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel