Mălai dulce cu fructe. Rețeta secretă a unei prăjituri minunate, pe placul tuturor

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
malai dulce desert
malai dulce desert

Mălai dulce cu fructe. Rețeta unei prăjituri minunate, pe placul tuturor. Mălaiul dulce cu fructe de tot felul este specific românilor. Prăjitură țărănească, simpla și rapida stă  la dispoziția voastră, doar o să va bucurați de ea.

Mălai dulce cu fructe. Rețeta unei prăjituri minunate, pe placul tuturor. Ingrediente

3 ouă

2 linguri zahăr brun

1 ceașcă ulei

1 ceașcă făină

1 ceașcă mălai

1 plic praf de copt

1 lingură esență de vanilie

2 cesști iaurt grecesc

500 grame prune

1 linguriță de scorțișoară

 

Mălai dulce cu fructe. Rețeta unei prăjituri minunate, pe placul tuturor. Mod de perapare

 

Încingem cuptorul la 160°C. O tavă se tapetează cu unt și făină sau hârtie de copt. Prunele se spală bine, se scot sâmburii și se taie cubulețe. Prunele tăiate se amestecă cu 2 linguri de zahăr brun și scorțișoară.

 


Dacă ți-a plăcut rețeta Mălai dulce cu fructe. Rețeta unei prăjituri minunate, pe placul tuturor, s-ar putea să îți placă și rețeta Prăjitură cu brânză și mandarine la tavă. Rețeta unui dulce rapid și ieftin. Secretul gospodinelor pentru un aluat pufos

 

Într-un bol mixam ouăle și zahărul brun, până când ouăle își dublează volumul. Adăugăm uleiul, amestecând continuu, că la maioneză. După ulei, urmează cele 2 căni de iaurt grecesc și vanilia. Totul se amestecă bine.

 

Dacă ți-a plăcut rețeta Mălai dulce cu fructe. Rețeta unei prăjituri minunate, pe placul tuturor, s-ar putea să îți placă și rețeta Chec cu fructe confiate. Rețeta unui desert, care se prepară rapid și te cucerește de la prima bucățică

 

Ulterior, adăugăm făina, mălaiul, praful de copt. Compoziția se toarnă în tava pregătită, nivelăm cu spatulă. Punem deasupra bucățile de prune. tava se dă  la cuptorul încins la 160°C timp de 40-50 min sau până prăjitură trece testul scobitorii. Mălaiul se lasă în tavă să se răcească, apoi se taie felii. Poftă bună.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel