Chec cu fructe confiate. Rețeta unui desert, care se prepară rapid și te cucerește de la prima bucățică

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
chec cu fructe confiate
chec cu fructe confiate

Chec cu fructe confiate. Rețeta unui desert, care se prepara rapid și te cucerește de la prima bucățică.  Acest desert este perfect și în anotimpul rece, deoarece poate fi făcut cu fructe uscate sau confiate. Aluatul este aproape inexistent fiind doar un liant între bucățelele de fructe și nuci. Aromele de vanilie, rom și scorțișoara îl fac delicios.

Chec cu fructe confiate. Rețeta unui desert, care se prepara rapid și te cucerește de la prima bucățică. Ingrediente 

2 căni făină

1 cană zahăr

1/2 cană ulei

1/2 fiolă esență de vanilie

1 cană apă minerală

1 plic praf de copt cu șofran

coaja de la o lămâie

coaja de la o portocală

2 linguri suc de portocală, proaspăt stors

1 lingurița suc de lămâie, proaspăt stors

1/4 linguriță sare

1/4 cană nucă de cocos

3/4 cană amestec de fructe confiate 

 

 

 

 

Chec cu fructe confiate. Rețeta unui desert, care se prepara rapid și te cucerește de la prima bucățică. Mod de preparare

 

Zahărul, sarea și uleiul se pun într-un bol încăpător pentru mixer. Mixați până când zahărul începe să se topească. Ulterior se adaugă vanilia, coaja de lămâie și de portocală, apa și sucurile de citrice.

Puneți într-un alt vas făină și praful de copt. După ce le amestecați bine, încorporați fructele confiate, pe care le-ați tocat. Făina le va împiedica să se lipească una de alta.


Dacă ți-a plăcut rețeta Chec cu fructe confiate. Rețeta unui desert, care se prepara rapid și te cucerește de la prima bucățică, s-ar putea să îți placă și rețeta Prăjitura Visul Dovleacului. Rețetă delicioasă, fără unt, ouă și făină

 

Chec cu fructe confiate. Rețeta unui desert, care se prepara rapid și te cucerește de la prima bucățică. Amestecul obținut se adaugă peste cel umed. Cu ajutorul unei spatule, amestecă ușor compoziția. Toarnă checul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și coace-l la cuptorul încins timp de 45 de minute, la foc mediu.


Dacă ți-a plăcut rețeta Chec cu fructe confiate. Rețeta unui desert, care se prepara rapid și te cucerește de la prima bucățică, s-ar putea să îți placă și rețeta Prăjitura Duo Creme. Rețeta delicioasă, gata în 15 minute. Fără coacere și fără muncă migăloasă

 

Checul este gata când trece testul scobitorii. După ce îl scoateți din cuptor și se răcește, presurați-l cu zahăr pudră. Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel