Nuga de casă cu fistic și stafide. Rețeta desertului care îți amintește mereu de copilărie

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
nuga de casa reteta copiariei
nuga de casa reteta copiariei

Nuga de casă cu fistic și stafide. Rețeta desertului care îți amintește mereu de copilărie. E un preparat foarte dulce și foarte fin pe care îl vei face de fiecare data când vei simți nevoia de ceva bun. Poți să prepara nuga cu aproape orice poftești: migdale, fistic, alune, stafide, semințe de floarea soarelui.

 

 

 

Nuga de casă cu fistic și stafide. Rețeta desertului care îți amintește mereu de copilărie. Iata de ce ai nevoie pentru a prepara nuga de casă:

 5 albușuri

 180 g miere

300 g zahar

 zeama de la 2 lime

o fiolă esență de vanilie

200 g fistic și stafide (sau nuci, migdale, alune)

blaturi de napolitana

 

 

Nuga de casă cu fistic și stafide. Rețeta desertului care îți amintește mereu de copilărie. Cum se prepara nuga de casă

 

Se bat albușurile cu un praf de sare și o lingură de zahăr până ce devin o spumă tare, care nu curge. Separat, pune la bain marie mierea și zahărul, având grijă să uzi constant marginile vasului cu o pensula înmuiată în apă rece. 

 

Dacă ți-a plăcut rețeta de Nuga de casă cu fistic și stafide. Rețeta desertului care îți amintește mereu de copilărie., s-ar putea să îți placă și rețeta Tartă cu ciocolată. Rețeta desertului rapid și delicios de Dragobete

 

 

Se adaugă vanilia și zeamă de lime. Se ia de pe foc și se amestecă bine, până devine o compoziție groasă. Această se toarnă ușor peste spumă din albușuri și se pune din nou pe foc, timp de 10 minute, amestecând foarte bine.

Dacă ți-a plăcut rețeta de Nuga de casă cu fistic și stafide. Rețeta desertului care îți amintește mereu de copilărie., s-ar putea să îți placă și rețeta Prăjitura Pădurea Neagră cu ciocolată și cireșe. Rețeta unui desert care te va cuceri iremediabil

 

Când compoziția a devenit omogenă și groasă, se ia de pe foc, se adaugă fisticul și stafidele să mixul de nuci și semințe ori stafidele, în funcție de preferințe.  Se așează compoziția între foi de napolitana, apoi se presează bine cu o greutate, o carte groasă, spre exemplu. Când s-a întărit compoziția, se taie în bucăți și se servește.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel